UPDATE. Dezbaterea preşedintelui va începe marţi seara la ora 19.00

-


UPDATE: Staff-ul de campanie al preşedintelui Klaus Iohannis a decis ca dezbaterea electorală de la BCU să se desfăşoare marţi la ora 19.00.

Eurodeputatul PNL, Rareş Bogdan  a declarat, luni, la postul RFI, că dezbaterea preşedintelui Klaus Iohannis va începe la ora 19.00 sau 20.00 şi va organizat după model american în contextul în care liderii PNL se aşteaptă la o audienţă record de 7 milioane de cetăţeni. De asemenea, nouă invitaţi vor putea să îi adreseze întrebări şefului statului.

 

„Eu cred că doamna Dăncilă, pe lângă faptul că a reușit să ne ofere o mulțime de gafe lingvistice și comportamentale, la nivel diplomatic, în continuare încearcă cu tot dinadinsul să se facă de râs. Cred că doamna Dăncilă folosește împreună cu staff-ul domniei sale unica armă pe care o mai au la dispoziție, este vorba de victimizare. Doamna Dăncilă face greșeli puerile. O parte a staff-ului dânsei probabil se gândește că o vor victimiza și acest lucru îi va aduce voturi, dar în același timp, trebuie să ia în calcul și faptul că o pot penibiliza, nu doar victimiza, pentru că o prezență a doamnei Dăncilă în fața sălii, unde nu are posibilitatea să intre nu-i va aduce puncte electorale, așa cum speră domniile lor”, a declarat Rareş Bogdan.

Potrivit acestuia, „dezbaterea va avea loc la BCU, la aula Carol I”.

„Este o sală mică, din păcate, are doar 215 locuri pe scaune și două loje, două balcoane mari, care vor fi ocupate de presa acreditată, presă străină și presă din România. Întrebări vor pune între 6, 7, 8, 9 jurnaliști, analiști, formatori de opinie, politologi, care vor fi de la diverse instituții media, din diverse zone, deci nu vor fi doar oameni care au activat în zona dreptei politice sau a susținerii societății civile din zona dreptei, luptători împotriva OUG 13, împotriva PSD și așa mai departe, deci vor fi și din zona celor care au susținut Guvernele PSD sau instituții media care de-a lungul timpului au fost extrem de critice cu președintele României”, a adăugat liderul PNL.

De asemenea, acesta a mai spus că  „în sală, în afara a patru consilieri ai domnului președinte, vor mai fi opt oameni din staff-ul electoral (12 persoane), iar restul de 202-203 persoane, cât ne permite sala, vor fi studenți”.

„Este o dezbatere după model american sau model francez. Cei care sunt parteneri în această dezbatere sunt cei de la SNSPA, un loc unde sunt profesori absolut excepționali și oameni care s-au făcut remarcați în spațiul public, de-a lungul anilor, cum e Mihaela Miroiu, cum este Dumitru Borțun, cum este Cristian Pârvulescu, Adrian Niculescu, Marius Pieleanu, pentru că vedeți, sunt oameni care de-a lungul timpului au fost mai critici sau mai puțin critici cu ambele părți politice, ca să nu se considere că au venit doar oameni din jurul GDS sau din jurul 22, care de-a lungul ultimilor 30 de ani au fost punct nodal în ceea ce a însemnat lupta pentru democratizare completă a României”, a afirmat Rareş Bogdan.

Conform unor surse din conducerea PNL, jurnaliștii care au confirmat prezența la dezbatere până la această oră sunt: Cristian Leonte (Pro TV), Radu Tudor (Antena 3), Cristina Șincai (România TV), Moise Guran (Europa FM) și Ion M. Ioniță (Adevărul), dar și politologul Cristian Pârvulescu.

La rândul său, candidatul PSD la prezidenţiale, Viorica Dăncilă a declarat duminică, la Antena3, că nu ştie încă dacă va merge la dezbaterea organizată de preşedintele Klaus Iohannis cu jurnalişti şi formatori de opinie .

„Cred că mă urăște pentru că sunt un om vertical. Nu sunt un om care să ia ordine. Eu nu sunt în război cu nimeni și este regretabil să auzim că domnul Klaus Iohannis este în război cu un partid politic, cu oamenii, pentru că un președinte trebuie să aducă pacea, nu războiul. Klaus Iohannis a fost de fiecare dată în război cu cineva. Nu a trebuit să dea motive, dar de fiecare dată a trebuit să atace pe cineva, de fiecare dată a încercat și a și reușit din păcate să inducă în societatea românească foarte multă ură și foarte multe dezbinare. Cum să spui că ești în război cu un partid politic. El nu înțelege un lucru. Nu este liderul unui partid politic, este președintele tuturor românilor și al celor care îl iubesc și al celor care îl urăsc. Atitudinea pe care o are arată de fapt că nu își înțelege rolul, nu înțelege ce e scris în Constituția României și nu înțelege că românii au nevoie de unitate, nu de război permanent”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică seară, la Antena 3.

 

Citeşte şi:

Istoria contrafactuală a președintelui Iohannis

Fake news, arma meschină a PSD-ului pentru relegitimarea Vioricăi Dăncilă. INTERVIU cu sociologul Nicolae Ţîbrigan

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.