DIICOT efectuează percheziții pentru destructurarea unui grup infracțional organizat

-


Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală efectuează joi 17 percheziții vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Conform sursei citate, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR, efectuează, joi, 17 percheziții domiciliare pe raza județelor Vâlcea, Argeș și Timiș, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2015 — februarie 2016 a fost constituit un grup infracțional organizat, format din mai multe persoane de cetățenie română, care au acționat în mod coordonat în scopul comiterii infracțiunii de furt calificat pe teritoriul Italiei”, se arată în comunicat.

Membrii grupului infracțional au sustras prin efracție, pe timp de noapte, din două depozite aparținând unor societăți comerciale situate pe raza localităților Rolo și Sona (Italia), mai multe bunuri în valoare de aproximativ 750.000 de euro, precizează sursa citată.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu Direcția Generală Anticorupție și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, și cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Citește și:

Cod portocaliu de ninsori și viscol puternic pentru București și 11 județe


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *