Din dezastru în dezastru. Cum au ajuns unele spitale să-și închidă secțiile

-


În 29 de ani, 29 de miniștri ai Sănătății au transformat sistemul sanitar în cel mai slab sistem de sănătate din Europa. Deși salariile cadrelor medicale au crescut considerabil, miile de medici plecați să lucreze în sisteme performante de sănătate nu s-au grăbit să revină într-un sistem românesc dominat de lipsuri și manageri fără viziune. Iar acest lucru începe să se simtă tot mai pregnant. Recent, spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Capitală a rămas fără terapie intensivă. Și nu este un caz singular.

Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” este închisă de aproape două săptămâni pentru că nu sunt suficenţi medici care să asigure liniile de gardă. Conducerea spitalului spune că nu ştie când secţia ar putea fi redeschisă. Pacienţii care ar avea nevoie să fie internaţi la terapie intensivă sunt in special cei care fac meningită. În acest caz ei trebuie transferaţi la alte spitale din Capitală, potrivit Digi24.

Situația din Capitală nu este singulară. Secţia de oftalmologie din Alexandria este închisă de două săptămâni şi se va deschide pe 3 ianuarie.

Singurul medic oftalmolog pe care îl avem este în concediu de odihnă. Am organizat concursuri repetate pentru a mai angaja încă un medic specialist oftalmolog, însă nu s-a prezentat nimeni la examen până în acest moment”, a declarat Valentina Robu, director medical la Spitalul Judeţean Alexandria. 

Când pleci de la spital din Anglia îţi laşi toate grijile acolo, pentru că este o echipă care se ocupă de pacient. Aici, eu sunt de gardă 24 din 24, 7 zile pe săptămână îs cu telefonul pornit pe mesaje, primesc mesaje la orice oră, e chestia asta de burnout, adică ajungi să fii foarte obosit”, explică neurochirugul Horațiu Ioani.

Citește și: Anunț important al Ministerului Sănătății! Noi detalii despre virusul gripal

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.