Directorul companiei de drumuri, Cătălin Homor a fost demis

11 ianuarie 2017 - 14:29 -


Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis, marți, revocarea din funcție a șefului CNAIR, Cătălin Homor. Motivul a fost acela că s-au constatat deficiențe de gestionare a activităților din ultima perioadă, potrivit Ministerului Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a dispus Corpului de Control să efectueze la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a existenței mijloacelor și materialelor necesare deszăpezirii, situației contractelor cu societăți private pentru deszăpezire și asupra modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

„În data de 10.01.2017, Consiliul de Administrație al CNAIR s-a reunit la solicitarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a analiza activitatea și realizarea obiectivelor contractului de mandat al directorului general Cătălin Homor. În cadrul ședinței, membrii Consiliului de Administrație au constatat deficiențe de gestionare a activităților CNAIR din ultima perioadă și au decis revocarea din funcție a directorului general”, spune Ministerul Transporturilor într-un comunicat.

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Răzvan Cuc să ia toate măsurile necesare legale pentru a-l demite din funcție pe directorului general al companiei, Cătălin Homor.

„L-am rugat pe domnul ministru Cuc (ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc — n.r.) să trimită Corpul de control la CNAIR și, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităților de deszăpezire și modul în care operatorii și cei care au câștigat au fost coordonați, la 14 ore după ridicarea Codului portocaliu, este deficitară. I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare ci și la cauzele care au dus la această situație nefericită”, a declarat, sâmbătă, premierul, citat de Agerpres.

Citește și:

Români blocați în Turcia din cauza condițiilor meteo


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *