Directorul medical al Maternității Giulești, deranjat de decizia închiderii unității spitalicești. 11 colegi de-ai săi sunt infectați cu stafilococul auriu

-


Directorul medical al Maternității Giulești, Dinu Albu, a declarat că decizia DSP de a sista internările este una pripită și prematură, având în vedere că nu există rezultate finale ale verificărilor.

 

„Noi, conducerea maternității, considerăm prematură și pripită decizia DSP privind sistarea internărilor, având în vedere că nu avem rezultatele finale. Din luna octombrie au fost luate măsurile necesare pentru asigurarea siguranței actului medical și prevenirea oricăror riscuri. De asemenea, toate măsurile dispuse de DSP, când au venit la noi, fuseseră luate din octombrie din maternitate cu mult înainte de control și reprezintă o practică uzuală a acestei unități sanitare de elită din București. (…) Avem cel mai mare număr de nașteri. Solicităm DSP să analizeze cu celeritate probele și maternitatea să-și poată relua activitatea în curând”, a declarat Dinu Albu, directorul medical al Maternității Giulești, potrivit Mediafax.

„Conducerea DSPMB consideră necesare instituirea unor măsuri mai severe de combatere și limitare a infecției cu Stafilococ Auriu MRSA. Astfel, începând cu dată 30.11.2018 se sistează toate internările în unitatea spitalicească”, transmitea Ministerul Sănătății.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” alți doi copii au ajuns, joi seara, fiind internaţi în Secţia de Pediatrie. Cei din urmă doi bebeluşi au mai fost internaţi în Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, de asemenea, avânt bacteria stafilococ auriu.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.