Discursul emoţionant susţinut de Donald Tusk după moartea primarului Gdanskului

-


Mii de polonezi au ieși în stradă luni seara la adunări împotriva violenţei, organizate în mai multe oraşe după moartea primarului din Gdansk Pawel Adamowicz, ucis prin înjunghiere de un bărbat la un eveniment de caritate public.

 

Dragă Pawel, vreau să-ţi promit că, pentru tine, pentru noi, noi vom apăra Gdanskul nostru, Polonia noastră şi Europa noastră de ură şi dispreţ. Ţi-o promitem. Adio Pawel!. Tu ai fost mereu acolo unde trebuia să apară o faţă bună şi curajoasă care să se opună răului”, a declarat în faţa mulţimii Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, el însuşi originar din acest oraş, potrivit News.ro.

Adunări asemănătoare au avut loc în mai multe oraşe poloneze, cele mai mari la Varşovia, Cracovia, Poznan şi Wroclaw.

Pawel Adamowicz a condus oraşul Gdansk timp de 20 de ani. El a suferit o rănă gravă la inimă, altele la diafragmă şi la alte organe din cavitatea abdominală, pierzând o „cantitate enormă” de sânge.

Atacul a avut loc duminică seara, în faţa câtorva sute de persoane, la un eveniment caritabil pentru colectarea de fonduri destinate achiziţionării unor echipamente spitaliceşti.

Agresorul, un locuitor de la Gdansk în vârstă de 27 de ani, care tocmai ispăşise o îndelungată pedeapsă la închisoare în urma unor atacuri armate, a fost inculpat de crimă.

Înainte să fie reţinut pe scenă, unde l-a înjunghiat pe Adamowicz, acest bărbat a declarat că a fost aruncat la închisoare, în pofida faptului că era nevinovat, şi ”torturat” de PO, partid care a susținut candidatura primarului.

Citește și: 5 reguli simple pentru a te pune la adăpost de o viroză. 7 oameni au murit deja


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.