UPDATE. Diseară, potopul. Cod portocaliu şi galben de ploi torenţiale şi vijelii în peste jumătate din țară. Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 3 județe

-


UPDATE Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a instituit cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi. Avertizarea intră în vigoare în această noapte la 02.00 şi este valabilă până duminică, la ora 16.00, informează Mediafax.

________________________________________________________________________________

Începând din după-amiaza zilei de astăzi, vor avea loc averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a țării, informează Mediafax.

În judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, precum şi în zona de munte a judeţelor Cluj, Alba şi Gorj, îndeosebi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în intervale scurte de timp, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 50…60 l/mp şi izolat 80…90 l/mp.

În Maramureş, nordul Crişanei, vestul Transilvaniei şi în sudul şi estul Olteniei, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

La Bucureşti, canicula va persista, cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Citește și: Peste 30 de localităţi din şase judeţe, afectate de ploi. 65 de locuinţe au fost inundate

Vremea se schimbă radical. Cod galben de vijelii și ploi însemnate cantitativ

Gata cu ploile în luna iulie!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *