Djokovic a strălucit din nou la Australian Open. ”Matadorul” Nadal nu a avut nici o șansă

-


Liderul clasamentului mondial ATP, Novak Djokovic l-a învins duminică dimineață pe ibericul Rafael Nadal (locul 2, ATP) în trei seturi, cu scorul de  6-3, 6-2, 6-3 și a câștigat finala de la Australian Open. Astfel, sârbul devine primul jucător din istorie cu 7 trofee la Australian Open, depășindu-i pe elvețianul Roger Federer și pe australianul Roy Emerson, cu câte 6 titluri.

 

Sârbul a servit perfect, pierzând un singur punct din primele 13 jucate pe propriul serviciu, a returnat agresiv cu backhand-ul și a profitat de apatia ibericului pentru a închide actul de debut după doar 37 de minute, scor 6-3.

Setul secund a fost la fel de disproporționat. Nadal a ținut aproape până la 2-2, apoi a clacat după un schimb norocos, în care mingea a lovit de două ori banda fileului. 3-2 cu break Nole, iar ibericul părea să abandoneze lupta, în fața unui joc dezarmant, cu o singură eroare neforțată.

Unicele tresăriri ale lui Nadal au venit în setul 3, când și-a creat și prima șansă de break, după aproape două ore de joc, la scorul de 3-2 pentru sârb. Serviciul l-a scos din dificultate pe liderul ATP. Sârbul a mai reușit un break, închizând partida în două ore și 6 minute, scor 6-3, 6-2, 6-3.

Citește și:

CSM București a debutat cu stângul în grupele Ligii Campionilor. Absența Cristinei Neagu a costat enorm

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.