Djokovic, testat pozitiv cu COVID-19. „Voi rămâne în autoizolare următoarele 14 zile”

-


Liderul mondial al ATP, tenismenul sârb Novak Djokovic, a anunţat marţi că a fost testat pozitiv la noul coronavirus, scrie AFP. Astfel, acesta este cea şasea persoană infectată cu Covid-19 dintre tenismenii la Adria Tour, eveniment organizat de Novak Djokovic, care a programat în weekendul trecut etapa a doua, la Zadar (Croaţia).

„Când am ajuns la Belgrad, am mers să fim testaţi. Rezultatul meu este pozitiv, la fel al Jelenei (soţia sa – n. r.), în timp ce rezultatele copiilor noştri sunt negative. Regret profund fiecare caz individual de infectare. Voi rămâne în autoizolare următoarele 14 zile şi voi repeta testul peste cinci zile. Tot ce noi am făcut de o lună, a fost făcut cu inima curată şi cu intenţii sincere”, a declarat Novak Djokovic.

Potrivit acsetuia, turneul a fost organizat „în ideea de a-i ajuta pe jucătorii de tenis din regiune, de a crea condiţii pentru ca ei să joace, ca să obţină venituri pentru a trece mai uşor peste această perioadă dificilă”.

„Noi am organizat turneul în momentul când virusul slăbea, crezând că sunt întrunite condiţiile pentru desfăşurarea sa”, a declarat liderul clasamentului mondial al ATP.

Un alt tenisman sârb, Viktor Troicki, a anunţat luni seară că el şi soţia sa însărcinată au fost testaţi pozitiv la Covid-19, alăturându-se astfel bulgarului Grigor Dimitrov şi croatului Borna Coric pe lista jucătorilor şi apropiaţilor acestora infectaţi după participarea la Adria Tour.

Troicki, ocupantul locului 184 ATP, a fost primul rival al lui Djokovic în prima etapă a turneului, desfăşurată la Belgrad pe un stadion plin, în care publicul nu a purtat mască, iar jucătorii s-au îmbrăţişat pe teren, au cinat împreună fără prea multe măsuri de protecţie şi au jucat inclusiv baschet. De asemenea, preparatorul fizic al lui Djokovic, Marko Paniki, şi antrenorul lui Dimitrov, Kristijan Groh, au fost printre cei testaţi pozitiv la noul coronavirus.

Finala turneului Adria Tour de la Zadar a fost anulată după ce bulgarul Dimitrov a fost testat pozitiv.

Citeşte şi:

Finala turneului Adria Tour de la Zadar, anulată. Tenismenul Grigor Dimitrov, infectat cu COVID-19

ATP pregăteşte noi protocoale anti-COVID 19, după infectările de la turneul Adria Tour

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.