Djovokic ar putea reveni din nou în Consiliul ATP

-


Liderul mondial al ATP, Novak Djokovic a declarat, miercuri seara, că a fost nominalizat pentru revenirea în Consiliul jucătorilor Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti (ATP), din care a demisionat în luna august, în urma deciziei sale de a înfiinţa o organizaţie separată, scrie Reuters.

„Am fost nominalizat de către colegii mei jucători, aşa funcţionează lucrurile. Nu am acţionat într-o manieră proactivă. Pentru mine este un semnal puternic şi mă simt, desigur, responsabil şi onorat să pot reprezenta jucătorii”, a declarat Novak Djokovic la finalul meciului pierdut în faţa rusului Daniil Medvedev, la Turneul Campionilor.

La sfârşitul lunii august, acesta a anunţat crearea unei noi asociaţii de jucători profesionişti de tenis, PTPA (Professional Tennis Players Association), independentă de ATP, împreună cu canadianul Vasek Pospisil, ignorând apelurile la „unitate” lansate de rivalii săi Rafael Nadal şi Roger Federer.

Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis, creată de jucători în 1972 şi care gestionează singură din 1990 circuitul masculin de tenis, a criticat această iniţiativă încă dinaintea oficializării ei, subliniind importanţa „unităţii” în aceste vremuri complicate.

„Nu vă niciun fel conflict de altă natură în a face parte atât din PTPA cât şi din Consiliul jucătorilor ATP. De aceea am acceptat nominalizarea, la fel ca Vasek (Pospisil), pentru că simt pur şi simplu că ai o responsabilitate atunci când eşti nominalizat, iar asta înseamnă că beneficiezi de încrederea şi credibilitatea unui mare număr de jucători şi al oricărei alte organizaţii din ecosistemul tenisului”, a adăugat Novak Djokovic, fost preşedinte al Consiliului jucătorilor ATP.

Acesta  a menţionat însă că nominalizarea sa este blocată acum de regula pe care conducerea ATP a votat-o cu o noapte înainte, de a nu permite unui tenisman în activitate să facă parte în paralel din consiliul jucătorilor şi dintr-o altă organizaţie.

„Prin această regulă, ATP transmite un mesaj puternic că nu doreşte PTPA în sistem şi niciun jucător implicat în Consiliu şi în PTPA, în acelaşi timp. Este regretabil cu adevărat să vezi o astfel de poziţie adoptată de ATP. Însă este OK, acum ştim în ce punct ne aflăm”, a conchis liderul clasamentului ATP.

Citește și:

Turneul Campionilor. Medvedev s-a calificat în semifinale. Djokovic nu a avut replică


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.