UPDATE. Tătaru a cerut întrunirea Consiliului de Administraţie al Unifarm. Adrian Ionel, sub control judiciar

-


UPDATE 16.51: Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat întrunirea de urgență a Consiliului de Administrație al Unifarm, după ce directorul companiei, Adrian Ionel, a fost pus sub control judiciar de DNA pentru că ar fi cerut mită 760.000 de euro pentru achiziția unor măști neconforme.

„Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a solicitat întrunirea de urgență a Consiliului de Administrație în vederea luării deciziilor care se impun în cazul directorului general al SC Unifarm SA, Adrian Ionel, în urma comunicatului Direcției Naționale Anticorupție”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Ştirea Iniţială:

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus, marţi, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 23 iunie 2020, a directorului Unifarm, Ionel Eugen Adrian. Acesta este acuzat că de luare de mită şi abuz de seriviciu în legătură cu un contract încheiat în vreme pandemiei.

Directorul Unifarm este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

„În calitate de director general al C.N. Unifarm SA, inculpatul Ionel Eugen Adrian ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca CN Unifarm SA, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale)”, potrivit textului comunicatului de presă, emis de DNA.

Astfel, în ordonanța de începere a urmării penale, DNA susţine că Adrian Ionel ar fi fost încheiat un contract cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achizițiile publice, atât sub aspectul modului în care a fost negociat, cât și a modului în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură.

În acest sens,  DNA arată că cele un milion de măști livrate și receționate în prima tranșă Companiei UNIFARM, în urma contractului, „nu erau măști chirurgicale (produse încadrate în categoria dispozitivelor medicale), ci măști de protecție neconforme cu standardele stipulate în contract, practic erau alte tipuri de echipamente de protecție decât cele convenite în contract”.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.