„E clar că jocul său a crescut, dar cel mai important este că a făcut-o la nivel emoţional şi mental. Darren a ajutat-o mult. Felul australian de privi viața a ajutat-o mult să se maturizeze, să accepte mai ușor înfrângerile și perioadele mai puțin faste din an, să nu mai fie atât de negativistă”, a declarat Daniel Dobre, potrivit gsp.

Potrivit acestuia, Darren Cahill a convins-o pe Simona Halep să se aplece mai mult spre statistici, cele care oferă multe informații, acest lucru ajutând-o să crească.

„E o jucătoare care evoluează mult din instinct, iar la început nu era atât de deschisă către aceste lucruri. El a convins-o să se folosească mai mult de ele, să se concentreze mai mult pe tactică”, a adăugat fostul antrenor al Simonei Halep.

Întrebat despre modul cum a ajutat-o să câştige primul Grand Slam de pe iarba englezească (Wimbledon 2019), Dobre a răspuns: „a început să simtă deplasarea pe iarbă. Simona e tipul de jucătoare care trebuie să simtă terenul, atunci când se mișcă. Nu se mai gândea că se poate accidenta. A avut parte și de o pregătire bună: șase meciuri la dublu și la simplu la Eastbourne, atmosferă bună în echipă, superior”.

În opinia acestuia, Simona Halep a reuşit să imprime jocului său perfecţionismul şi lipsa jumătăţilor de măsură.

„Vede și simte jocul foarte bine, ia decizii bune tehnice și tactice, dar în același timp nu acceptă prea multe greșeli și nici jumătățile de măsură, e o perfecționistă. De aici și partea negativă din jocul său”, a adăugat Daniel Dobre.

Până la reluarea meciurilor din circuit, Simona Halep și-a anunțat deja prezența la turneul de la Stuttgart, din mai 2021. În acest sens, Anke Huber, directorul sportiv al turneului din Germania, a confirmat prezența Simonei, despre care a mai spus că este nerăbdătoare să joace iar tenis.

”Simona, (n.r. care anul trecut, 2019 nu a putut participa din cauza unei accidentări), este nerăbdătoare să joace iar tenis”, declara Anke Huber, pentru publicația Kicker.

Circuitul profesionist WTA și ATP a fost suspendat până pe 13 iulie, fapt care a determinat şi anularea turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Sportiva noastră este considerată cea mai bună jucătoare din lume pe zgură şi va porni cu prima şansă la Roland Garros 2020 – ediția din toamnă.

Citeşte şi:

US Open, marea dilemă a Simonei Halep. „Decizia mea nu este bătută în cuie”