Dodon, în Rusia: „Jumătate din teritoriul României este al Moldovei“

18 ianuarie 2017 - 9:54 -


Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a lăudat presei cu harta Moldovei istorice pe care i-a dăruit-o omologul său rus Vladimir Putin, spunând că jumătate din teritoriul actual al României este moldovenesc, informează Deschide.md.

Dodon şi-a exprimat regretul că, în 1812, Imperiul Rus nu a anexat întregul teritoriu al Moldovei, ci s-a oprit pe Prut. „Dacă Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”, a spus el.

De asemenea, liderul de la Kremlin i-a mai dăruit omologului său de la Chişinău Dodon o tablă de şah din bronz, aur şi mahon, decorată cu marmură.

Preşedintele moldovean i-a oferit lui Putin o statuetă cu ţarul Petru I şi domnitorul Dimitrie Cantemir ca semn al prieteniei îndelungate între poporul moldovean şi cel rus.

Preşedintele moldovean, Igor Dodon, a dat asigurări în cursul vizitei sale în Rusia că nu vrea să pună “un gard de fier pe râul Prut” şi a subliniat că programele umanitare pe care Republica Moldova le are cu România sunt benefice şi nu ar trebui să fie oprite.

„Noi nu avem nicio problemă cu România, excepţie fiind una singură: încercarea de a face unirea cu Republica Moldova. În rest nu avem nicio întrebare.  De ce în România funcţionează o lege care interzice organizaţiile separatiste, iar la noi unionismul este promovat la nivel politic?”, a precizat Dodon.

Igor Dodon a început luni o vizită de trei zile la Moscova.  Dodon a spus că intenţionează să semneze un memorandum de colaborare cu Uniunea Eurasitică care nu va fi în contradicţie cu alte acorduri semnate de Republica Moldova şi l-a rugat pe Putin să primească Republica Moldova în calitate de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice.

(FOTO: Deschide.md)


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *