Români daţi dispăruţi după un accident naval în canalul Mânecii

-


UPDATE Patru cetăţeni români se aflau pe o ambarcaţiune care a intrat în coliziune cu o altă barcă, în Canalul Mânecii, dintre care unul a decedat, altul a fost rănit şi se află internet într-un spital, iar alţi doi români sunt daţi dispăruţi, anunţă MAE.

Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat în regim de urgență la unitatea medicală unde se află internat cetățeanul român rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate. Misiunea diplomatică și Oficiul consular mențin în atenție, cu prioritate, cazul, precum și stadiul căutărilor celor doi cetățeni români dispăruți și sunt în contact cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde sprijin și asistență consulară, se precizează într-un comunicat.

MAE transmite sincere condoleanțe familiei cetățeanului român decedat în urma accidentului naval.


Autoritățile britanice desfășoară o operațiune amplă de salvare pe Canalul Mânecii, după ce doi români au fost dați dispăruți în urma scufundării unei ambarcațiuni de mici dimensiuni în noaptea de sâmbătă spre duminică, scrie Daily Mail. MAE transmite că în acest moment Ambasada României de la Londra „are în atenţie” accidentul naval petrecut în Canalul Mânecii, în largul comitatului Sussex, în care presa britanică spune că ar fi implicaţi şi doi români, şi se fac demersuri pentru identificarea victimelor.

Până în acest moment nu au fost primite solicitări de asistenţă consular. „Ambasada României la Londra are în atenţie accidentul naval produs în Shoreham Harbour, Sussex. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la incident precum şi la identitatea şi cetăţenia victimelor”, se arată într-un răspuns al MAE, citat de News.ro.

Două vase s-au ciocnit în noaptea de sâmbătă spre duminică în apele Canalului Mânecii, la aproximativ 4,8 kilometri în largul coastelor, iar una dintre ambarcaţiuni s-a scufundat.

Poliţia a anunţat că această ambarcaţiune de mici dimesiuni a plecat de la Brighton imediat după miezul nopţii şi s-ar fi ciocnit cu altă ambarcaţiune, duminică dimineaţa.

Supravieţuitorul, în vârstă de 45 de ani, din Londra, a fost găsit agăţat de o geamandură, de către un pescar comercial, la aproximativ 3,2 kilometri vest de Portul Shoreham, imediat după zori.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *