Dosarul Belina. PSD îi dă șah lui Kovesi. Shhaideh și Plumb refuză să demisioneze

-


Biroul Politic al PSD a decis luni să nu dea curs cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb. De asemenea, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au fost fost rugate de liderii PSD să nu-și dea demisia din Guvern. Sevil Shhaideh și Rovana Plumb sunt cercetate în dosarul referitor la trecerea Insulei Belina în administarea CJ Teleorman și apoi la firma Tel Drum.

UPDATE 14:50 La finalul ședinței BPN al PSD, Shhaideh și Plumb au declarat că nu demisionează. „Nu sunt vinovată. Întotdeauna am respectat lega și o voi respecta. Am acționat cu maximă responabilitate pentru a apăra drepturile românilor. Nu consider că trebuie să demisionez câtă vreme mă gândesc la România”, a spus Rovana Plumb.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a exclus varianta unei demisii în contextul punerii sub urmărire penală pentru abuz în serviciu în dosarul „Belina”.

Întrebată dacă ia în calcul varianta unei demisii, Sevil Shhaideh a răspuns: „Sub nicio formă”.

„Mai multe informații nu pot să vă dau. Știți foarte bine că este o anchetă în curs. Avizele toate sunt pozitive și conform cu legea”, a s-a apărat vicepremierul.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Ioan Munteanu, a anunțat primul că BPN a decis să le susțină pe vicepremierul Sevil Shhaideh și pe ministrul delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

„Au respectat legea. Se consideră nevinovate și colegii au solicitat să nu demisioneze”, a precizat Munteanu.

Vineri, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea complicității la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.

Citește și:

Papadima desființează manualul unic al lui Pop: Elevii români sunt cei mai demotivaţi


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.