Dosarul Mineriada. Cozma: „Sunt victimă la CEDO și inculpat aici“

-


Continuă pelerinajul la Parchetul general unde au loc audieri în dosarul „Mineriada din 13 – 15 iunie 1990”. Miron Cozma este audiat vineri de procurorii militari în acest dosar, în care este acuzat, alături de Ion Iliescu, Virgil Măgureanu, Petre Român, Gelu Voican Voiculescu şi Adrian Sârbu, de infracţiuni contra umanităţii.

La intrarea în Parchetul general, Miron Cozma a întrebat cum se poate să fie inculpat în acest dosar, având în vedere că este „victimă la CEDO”.

„Cum e posibil ca procurorii care anchetează acum îi anchetau în 1989 pe cei din Piaţă Universităţii, iar acum sunt marii lor susţinători, cum va explicaţi? Eu, Miron Cozma, sunt vicitima la CEDO şi inculpat aici””, a spus Miron Cozma.

Joi a fost audiat în acest dosar, ca martor, scriitorul Andrei Pleşu. De asemenea, şi Adrian Sârbu a venit la parchet, fiind inculpat în acest dosar.

Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, s-a prezentat miercuri pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul „Mineriadă din 13 – 15 iunie 1990”, în care este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Și Victor Ciorbea a fost marţi la Parchet pentru a fi audiat de procurori, în calitate de martor.

Citește și:

Din cauza consumului-record, România este în situaţie iminentă de criză energetică


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.