DEZVĂLUIRI. Celebra judecătoare Geanina Terceanu, despre relația cu Cristi Borcea: „A fost o singură întâlnire la el acasă“

-


Fostul magistrat, Geanina Terceanu, care a fost condamnată la cinci ani și șase luni de închisoare pentru că a primit mită pentru a da o soluție favorabilă în Dosarul Transferurilor, povestește în amănunt cum au decurs evenimentele și cum a fost luată în plină stradă și dusă la audieri.

„Îmi lăsasem copilul la grădiniță, în data de 19 noiembrie, ora 9.40, s-a prezentat un domn comisar, mi-a spus să-l însoțesc la DNA. L-am urmat în mașină, am mers liniștită, mi s-a prezentat mandatul de aducere. Nu mi-a trecut prin cap atunci. Am citit mandatul, era consemnată o infracțiune de luare de mită, nu erau trecute numele celorlalți inculpați. Am fost dusă în fața unui procuror care mi-a spus că este Dosarul Transferurilor. Nu aveam avocat, nu am avut 4-5 ore avocat. Nu mi s-a prezentat niciun dosar, mi s-a spus că au probe că nu își permiteau să ridice un judecător dacă nu aveau probe. Domnul procuror mi-a spus dacă am de făcut un denunț și am fost trimisă într-o sală de consiliu să mă gândesc și în acest timp îmi venea apărătorul, după 23 ore am fost din nou dusă în față. M-a întrebat unde este cea 100.000 de euro dată de Gabi, denunțătoarea din dosar. Am spus unde sunt banii”, a declarat Terceanu, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei.

Ea povestește șirul faptelor pentru care a fost acuzată.

„Denunțătorul din dosarul meu are calitatea de inculpat din alt dosar, îmi fusese prezentată de o altă persoană. Mi-a spus că îi cunoaște pe frații Becali, că ar putea să se ducă să discute o eventuală soluție. (…) Acolo a fost intermediarul și întâlnirea cu Giovanni Becali. Nu îmi mai aduc aminte ce a spus. Mi-a fost teamă. Pentru că am fost sigură că voi da soluția temeinică și legală. Nu am promis nicio soluție. Asta am spus și intermediarului, care a fost și denunțătorul. Îi dă intermediarului un plic cu 10.000 de euro, la mine au ajuns doar 2000 de euro. Nu a fost înlăturată de procurorul de caz”, a mai spus fosta judecătoare.

Judecătoarea Geanina Terceanu a vorbit și despre relaţia cu Cristi Borcea.  Judecătoarea susţine că a fost ironică atunci când a declarat că are un copil cu Borcea și că între ea şi iubitul Valentinei Pelinel nu a existat o relaţie amoroasă.

„Am spus că am un copil cu Borcea şi să-l caute la ţară. Nu s-a înţeles ironia. Realitatea juridică arată că nu a fost o altă relaţie între mine şi Borcea, deci nu era un copil. În rechizitoriul este consemnat că ne-am plăcut. A fost doar o întâlnire. În sensul de a nu se da o altă conotaţie verbului a plăcea. Între doi oameni care discută şi atât. Am avut doar o întâlnire de doar două ore. Am discutat despre dosar. Ulterior, la domiciliu, am găsit un plic cu bani, 10 mii de euro. A fost singura întâlnire cu el, a fost la el acasă”, a comentat Geanina Terceanu.

Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul București a fost suspendată din funcție ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA pentru luare de mită în schimbul pronunțării unei soluții favorabile în dosarul transferurilor din fotbal.

În dosar, au fost trimiși în judecată și foștii impresari Ioan și Victor Becali, precum și Cristian Borcea, fost președinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo”, pentru dare de mită, toți aflați în executarea unei pedepse cu închisoarea.

De asemenea, au fost deferiți justiției doi avocați — George-Antonie Iorgovan și Daniel-Costel Petre — pentru mărturie mincinoasă.

DNA preciza, într-un comunicat de presă, că, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul București, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbaliști, în care frații Becali și Cristian Borcea, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații, în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 (‘fapta nu există’).

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunța această soluție de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 — mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

„Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu de către inculpații Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe (al cărei preț total a fost de 93.000 euro). Ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de către Geanina Terceanu a fost desființată printr-o decizie penală a Curții de Apel București — Secția a II-a Penală, instanța de control judiciar pronunțând condamnarea inculpaților la pedepse privative de libertate”, susțin procurorii.

Citește și:

Rujeola continuă să facă victime

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *