Drăghici s-a retras de la Transporturi.”Am fost dintotdeauna şi voi rămâne un om de echipă”

-


Social-democratul Mircea Drăghici a anunţat, sâmbătă, că a luat decizia de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

„Am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Cred cu tărie că lucrurile importante se fac nu doar cu viziune, muncă şi perseverenţă, dar şi cu sacrificii. Am fost dintotdeauna şi voi rămâne un om de echipă şi vreau să mulţumesc tuturor colegilor din CEx pentru încredere şi susţinere. Îmi doresc un Minister al Transporturilor performant, cu mari proiecte deblocate, cu un plan de investiţii şi cu o strategie coerentă şi sustenabilă şi pentru acest deziderat voi continua să îmi pun la dispoziţia colegilor sprijinul şi experienţa, indiferent de poziţia sau funcţia în care mă aflu. Cred că e responsabilitatea întregii clase politice să nu uite că se află în slujba românilor şi a ţării, unde nicio miză personală nu îşi are locul”, a scris Mircea Drăghici, pe Facebook.

Mircea Drăghici îşi retrage candidatura pentru Ministerul Transporturilor, după ce marţi şi Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că îşi retrage candidatura la funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Cei doi au fost propuşi, în noiembrie anul trecut, pentru aceste funcţii de către Partidul Social Democrat, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere: Ilan Laufer – Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu – Transporturi pe motiv că sunt nepotrivite.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dăncilă anunţa că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi – Mircea Drăghici şi Dezvoltare Regională – Lia Olguţa Vasilescu.

La începutul lunii ianuarie, Klaus Iohannis a preciza că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor: „Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile înaintate de prim-ministru, fiindcă aici avem şi argumente de legalitate, dar avem şi argumente de oportunitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicităţii inclusiv motivele pentru care voi refuza propunerile făcute de prim-ministru”.

Câteva zile mai târziu erau desemnaţi interimarii pentru aceste portofolii şi anume Rovana Plumb la Transporturi şi Eugen Teodorovici la Dezvoltare Regională.

Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici au fost propuşi din nou de prim-ministru pentru aceste funcţii, însă preşedintele Iohannis le-a refuzat.

Citește și:

 10 milioane de euro de la OMV pentru primul spital pentru copiii bolnavi de cancer

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.