Dragnea a scris programul de guvernare cu un fost ministru urmărit penal

21 aprilie 2017 - 9:00 -


Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Antena 3, că la programul de guvernare a lucrat cu o persoană care are probleme în justiţie, Este vorba de fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Dragnea susține că acesta este un bun profesionist.

Întrebat despre problemele în justiţie ale fostului ministru, liderul PSD a spus că „îşi asumă asta”, pentru că Vâlcov este un profesionist.

„Are probleme în justiţie, dar Darius Vâlcov este unul din oamenii care, prin contribuţia lui, prin munca lui, la programul nostru de guvernare (…) a adus o contribuţie serioasă pentru ca românii să o ducă mai bine. Şi eu îmi asum lucrul ăsta”, a spus el.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în mai 2015 de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar, senator şi ministru.

Darius Vâlcov este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar al Slatinei Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-ar fi fost daţi lui Prina, în cinci tranşe de câte 500.000 de lei, în municipiul Slatina.

Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012 – 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.

Darius Vâlcov a rămas în mentalul românilor drept fostul ministrul care primea șpaga în cimitir.

Citește și:

Statul cui? Cum apare manipularea


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *