Dragnea are dreptate. Mitingul lor bate performanța Simonei Halep

-


Se pare că într-o intervenție la Antena 3 Liviu Dragnea a declarat că mitingul susținut de PSD în weekend la București este o performanță cu mult mai mare decât realizarea jucătoarei de tenis Simona Halep.

Auzind așa ceva suntem tentați să ne revoltăm și să spunem că Dragnea a atins o nouă culme a mitocăniei. Dar trebuie să ne calmăm și să nu reacționăm la nervi. Abia apoi, cu mintea limpede, vom remarca faptul că Dragnea are dreptate.

În primul rând, Simona Halep nu este a românilor. Simona Halep a reușit în tenis pe munca ei și a părinților. România, înainte și-n timpul dinastiei Dragnea, n-a investit niciodată în sport, ori tenis. Simona Halep spune că-i româncă și (uneori) că se mândrește cu asta pentru că acest construct social („România”) îi este bine întipărit în minte. Rațional vorbind n-ar avea de ce să se simtă româncă, ori să se mândrească cu asta.

Simona Halep este doar o ființă umană, muncitoare și valoroasă, care s-a născut între granițele acestei țări. Dacă n-ar avea o educație națională atât de pregnantă ar putea pleca oricând „să joace” tenis pentru altă țară. N-o să facă asta. Pentru că patriotismul e înrădăcinat de la o vârstă fragedă. Dar mulți români sunt într-o relație toxică cu țara lor.

Mitingul lui Dragnea este o performanță cu mult peste Roland Garros. Dragnea și mitingul lui sunt rezultatele țării. Mitingul lui este o performanță națională. Are toate motivele să se mândrească. A reușit să adune din toată țara crema social-democrației. Mii de oameni au plecat cu noaptea în cap pentru a ajunge la București unde le-a vorbit liderul lor. Simona Halep n-ar putea face asta. Nu fără câteva mii de autocare și bani investiți.

Așa că dacă vrem să ne mândrim cu ceva trebuie s-o facem cu Dragnea și armata lui. Să convingi sute de mii de oameni să te urmeze orbește, cu 3 mici și-o bere, depășește cu mult performanța de a da cu paleta-n minge.

Citește și:

Firea, speriată de fanii Simonei Halep

De ce a devenit Liviu Dragnea atât de agresiv. Un consultant în comunicare explică


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.