Dragnea nu se teme. Este sigur că moțiunea trece și fără UDMR

-


Președintele PSD Liviu Dragnea a dat declarații luni, după discuția purtată cu UDMR, cu privire la deciziile luate de cele trei partide.

Dragnea a precizat că întâlnirea nu este deloc ieșită din comun, având în vedere acordul de colaborare parlamentară dintre PSD, UDMR și ALDE și ceea ce s-a stabilit și anume ca după alegerile din 11 decembrie, în fiecare luni, liderii de grup să se întâlnească.

„Azi am discutat despre situația politică actuală, era firesc să discutăm asta. Am mai discutat la telefon zilele trecute. Am înțeles că s-a spus la o televiziune că am vândut Transilvania. Nu vindem Transilvania, nu vindem nicio bucată din țară. Am discutat foarte mult despre situația actuală și, foarte important, despre ce putem face ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple în România. (…) Este o situație cu care nu ne-am mai confruntat și trebuie să o luăm în serios. (…) Fără voturile UDMR-ului, avem o majoritate confortabilă pentru a trece moțiunea. Asta e bine de știut. Pe lângă această criză, nu trebuie să mai venim cu alta. Avem timp suficient apoi, după ziua de miercuri. (…) Nu există tabere, asta nu e tabără (referitor la taberele existente în PSD, respectiv la tabăra premierului Grindeanu – n.r.). Atât timp cât la mine vine oricine cu o propunere care respectă votul, care respectă drepturile majorității parlamentare și chiar și constituția, discut cu oricine (răspuns la întrebarea dacă este deschis să discute cu tabăra lui Sorin Grindeanu – n.r.). (…) Nu facem troc. Nu le-am promis nimic celor de la UDMR”, a declarat președintele PSD.

Sâmbătă, liderul UDMR Kelemen Hunor a explicat că a discutat cu Liviu Dragnea, cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu Sorin Grindeanu, dar nu a negociat. UDMR a avut întâlniri luni, la prânz, cu PSD. Kelemen Hunor a avut luni dimineață o întrevedere cu premierul Sorin Grindeanu și cu noul secretar general al Guvernului Victor Ponta.

Citește și: Analistul Dumitru Borțun, despre criza politică: „Totul pornește de la problemele cu justiția ale lui Dragnea”

PSD se laudă că opoziţia le va vota moţiunea

UPDATE. UDMR a început negocierile. Primele discuții cu Grindeanu și Ponta


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *