Dragnea contestă sechestrul pe avere impus de procurori în dosarul TelDrum

-


Contestația depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea împotriva sechestrului pe avere impus de procurorii DNA în dosarul TelDrum se judecă, miercuri, la Înalta Curte. În acest sens, apărătorii acestuia invocă faptul că nicio instituţie a statului român nu s-a constituit parte civilă în acest dosar şi nu a cerut recuperarea prejudiciului, iar procurorul nu ar fi avut dreptul să ia măsuri asiguratorii.

 

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au pus sechestru pe suma de 127, 5 milioane de lei din averea lui Liviu Dragnea. Sunt incluse în această sumă bunuri, proprietăți, conturi bancare, și acțiuni sociale pe care liderul PSD le deține la diferite firme, inclusiv sumele pe care alte persoane i le datorează acestuia.

În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea a fost acuzat de procurorii de la DNA de mai multe infracțiuni – constituire de grup infracțional organizat, două infracțiuni de abuz în serviciu, dar și două infracțiuni de prezentare de declarații sau de documente false.

Faptele s-ar fi petrecut în perioada în care Liviu Dragnea a fost președinte al Consiliului Județean Teleorman. În dosarul Tel Drum au fost până în acest moment cercetate 8 persoane – acționari la diferite societăți comerciale, funcționari din aparatul de stat.

Citeşte şi:

Țuțuianu l-a taxat dur pe Andrușcă. ”Este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute”

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.