Dragnea şi Grindeanu au început să cedeze

-


După atacurile dure din ultimele zile, președintele PSD Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu par să conştientizeze gravitatea situaţiei şi şi-au transmis prin intermediul presei că sunt dispuşi la dialog.

Dragnea a ținut să-i transmită premierului că va purta un dialog doar dacă el împreună cu cei din tabăra sa vor respecta prevederile constituționale și vor respecta votul de la alegerile parlamentare. De cealaltă parte, Sorin Grindeanu spune că este dispus să aibă un dialog  cu Liviu Dragnea, subliniind  însă că face acest lucru pentru partid și nu pentru liderul acestuia, despre care a reiterat că ar trebui să demisioneze fiind vinovat de situația de criză în care se află partidul.

Moţiunea de cenzură se votează miercuri

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, intitulată ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”, a fost citită, duminică după-amiază, în plenul reunit al Parlamentului. La şedinţă au participat doar 216 parlamentari, de la PSD şi ALDE, iar puterea are nevoie de 233 de voturi pentru a-şi da jos propriul govern. Dezbaterea şi votul moţiunii în plen vor avea loc miercuri, de la ora 11.00.

Citeşte şi:PSD se laudă că opoziţia le va vota moţiunea

 Liderul PSD pare sigur că moțiunea de cenzură va trece chiar cu un sprijin masiv în Parlament. ”Noi am strâns numărul necesar de semnături peste numărul cerut de constituție (…) Eu am mai gestionat o moțiune de cenzură. O să vedeți miercuri că va fi un vot masiv. Am vorbit cu parlamentarii de la Iași, pe care un cotidian îi dădea ca sigur trecuți în bloc la cei care nu semnează. Acum am văzut că au semnat cu toții”, a declarat Dragnea.

De cealaltă parte, Sorin Grindeanu avertizează că în situaţia în care moţiunea va trece de Parlament, PSD va pierde guvernarea.

„E foarte greu să vorbești cu cineva care are această atitudine, însă vă spun, chiar și în ceasul al 13-lea, am responsabilitatea să fac acest lucru, pentru că dacă moțiunea va trece ajungem la președinte, la Klaus Iohannis, iar convingerea mea este că PSD va pierde guvernarea”, a explicat premierul.

Liderul senatorilor PSD Mihai Fifor, președintele Consiliului Național al PSD, a susținut, duminică seara, că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va trece fără niciun fel de problemă, precizând că afirmația sa se bazează pe ”calcule precise”.

”Regretăm faptul că a trebuit să ajungem la o moțiune de cenzură devreme ce nu a fost altă soluție, devreme ce în momentul de față discutăm de un fost coleg de-al nostru care se joacă de-a guvernarea, care se joacă de-a puterea executivă într-un stat membru al Uniunii Europene. Nu avem altă soluție decât să apelăm la mijlocul constituțional pentru a rezolva această situație de criză și aceasta e moțiunea de cenzură. Moțiunea de cenzură va trece miercuri fără niciun fel de problemă și vă spun lucrul acesta pe calcule foarte precise”, a spus Fifor, la Antena 3.

Citeşte şi:

Grindeanu s-a consultat cu Iliescu

Ivan continuă să-l încolţească pe Dragnea: „Parlamentarii PSD sunt ameninţaţi”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *