Dragnea, noi detalii despre cele 5 milioane de pensii

-


Peste 5 milioane de pensii vor fi recalculate în baza noii legi a pensiilor, aflată în fază de proiect, a declarat liderul PSD Liviu Dragnea. El a anunţat că urmează o evaluare privind impactul legii, iar mai apoi specialiştii vor spune în cât timp se vor putea recalcula toate cele peste 5 milioane de pensii.

Actul normativ este finalizat, însă specialiștii din Guvern urmează să stabilească impactul financiar produs de aplicarea sa.

„Legea pensiilor este finalizată practic ca și document. În perioada următoare se face evaluarea financiară. Este vorba de un impact semnificativ și trebuie să ne prezinte, cât de curând, care este perioada necesară pentru recalcularea pensiilor. Vorbim de recalcularea a peste cinci milioane de dosare. Este vorba de mecanismele tehnice și resursele financiare pentru ca atunci când vom ieși cu ea să existe răspuns la toate întrebările”, a afirmat Dragnea.

El susține că noua pensie va elimina inechitățile din sistem, subliniind că „sunt șanse ca noua lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018”.

Punctul de pensie va evolua aşa cum am spus în programul de guvernare”, a dat asigurări liderul PSD.

Citește și:

România va fi lovită de un val de scumpiri. Vinovații: BNR, uraganele din SUA…


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.