Dragnea rămâne cu sechestrul pe avere. Procurorii au găsit la Tel Drum un bilețel roz cu CNP-ul liderului PSD

-


Liderul PSD Liviu Dragnea rămâne cu sechestrul pe avere după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins miercuri contestația depusă împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa în dosarul „Tel Drum”.

Tot în dosarul „Tel Drum”, instanța a menținut sechestrul pus de procurori pe averile altor doi suspecți, Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA, și Petre Pitiș — fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA.

În schimb, judecătorii au admis contestațiile depuse de Victor și Elena Piperea, fiind ridicată măsura popririi asupra pensiilor acestora, în timp ce SC MSF ART IMOB și-a retras contestația.

Liviu Dragnea nu a venit miercuri la proces, el fiind reprezentat de doi avocați, Flavia Teodosiu și Maria Vasii.

„Am susținut că nu se poate institui un sechestru asupra unor bunuri pe care domnul Dragnea nu le are, în cazul de față asupra unor sume de bani, pe care acesta le-a încasat demult și pe care nu le mai are în cont de un an, doi ani”, a declarat Flavia Teodosiu la finalul procesului, citată de News.ro.

La rândul ei, Maria Vasii le-a spus jurnaliștilor că dosarul întocmit de procurorii DNA are 240 de volume, în care se găsesc „lucrări obscure”.

„Este primul moment în care venim în fața judecătorului pentru a corecta excesul de zel pe care l-am observat în ancheta desfășurată împotriva domnului Dragnea. Astăzi, am avut surprinderea să observăm 240 de volume, care reprezintă lucrări obscure. Ele au fost făcute cu încălcarea imunității și privilegiilor de care domnul Dragnea trebuia să se bucure. Ca atare, judecătorul nu poate să treacă cu vederea nelegalitatea actelor procesuale, care au fost temei pentru luarea acestui sechestru”, a declarat Vasii.

Maria Vasii consideră că procurorii nu trebuiau să pună sechestru pe bunurile lui Dragnea, deoarece în dosar nu există prejudiciu și nu s-au constituit părți civile.

Pe de altă parte, Maria Vasii a susținut că procurorii DNA au găsit la perchezițiile efectuate la compania Tel Drum un bilețel roz pe care era notat codul numeric personal al lui Dragnea, și cuvântul „șefu”. Vasii a precizat că acest bilețel a fost proba folosită de procurori pentru a-l acuza pe Dragnea de săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional.

„Noi am tot dat explicații cu privire la acest vestit bilețel, în sensul în care se dorea completarea unui formular pentru prelungirea permisului de vânătoare, însă Parchetul se pare că a presupus că acel bilet este dovada deplină că domnul Dragnea este șeful acestui grup (…). Din asociația de vânători în care se găsește și domnul Dragnea, persoana responsabilă chiar este lucrător în Tel Drum (…) Bilețelul a fost dat de șoferul domnului Dragnea, care chiar îi spune șefu”, a explicat Vasii.

Avocata a mai declarat că, la dosar, există declarații date de oponenți politici ai lui Dragnea, despre care se spune „din zvon public” că și-au rezolvat problemele judiciare.

„Nu vă ascund, am fost foarte curioasă și am citit declarațiile acestor oameni politici și veți fi dezamăgiți să constatați că, din punctul meu de vedere, pot fi folosite pentru cancanuri politice, dar nu pentru proceduri judiciare”, a afirmat Vasii.

Pe 21 noiembrie, DNA a instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile deținute de Liviu Dragnea și de ceilalți suspecți din dosarul „Tel Drum”, pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei.

În cazul lui Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, s-au instituit sechestru asigurător și poprire asigurătorie până la concurența sumei de 127.547.366 de lei „asupra tuturor bunurilor mobile și imobile, acțiunilor și părților sociale deținute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum și asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”.

Procurorii anticorupție au pus sechestru asigurător pe un teren — situat în municipiul Turnu Măgurele, cu suprafață de 2.913 mp și construcție aferentă acestuia; un apartament — situat în Turnu Măgurele cu suprafața de 80 mp, două autoturisme — Skoda Superb și BMW X5 și conturi deținute de Liviu Dragnea, potrivit unui răspuns transmis de DNA.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.