Dragnea și Tăriceanu vor anunța pe 15 octombrie dacă merg împreună în alegerile prezidențiale

-


Liderii PSD şi ALDE vor anunţa pe 15 octombrie dacă vor avea candidaţi separaţi la alegerile prezidenţiale sau dacă cele două partide vor avea un candidat comun ”care va lua totul din primul tur”.

”Vor fi două variante pe care mergem şi vom face un raport pe data de 15 octombrie. Varianta <PSD candidat>, <ALDE candidat> şi varianta <PSD+ALDE – candidat la comun>. (…) În momentul de faţă facem analize foarte serioase la nivelul fiecărei organizaţii, fiecărei localităţi, fiecărui oraş. Noi, pe 15 octombrie, vom avea un rezultat final dacă varianta candidaţi separaţi e mai bună şi în finală unul dintre candidaţi dă voturile celuilalt sau candidat comun, care va lua totul din primul tur”, a declarat la România TV secretarul general adjunct al PSD, Condrin Ştefănescu.

Preşedinţii organizaţiilor judeţene PSD nu au exclus varianta ca social-democraţii să susţină la alegerile prezidenţiale un candidat care nu este membru de partid, însă doar în anumite condiţii, informează Mediafax.

Preşedintele PSD a anunţat, pe 22 iulie, că PSD şi ALDE ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidenţiale, candidat care ar putea fi de la PSD sau de la ALDE.

„Candidatul (la alegerile prezidenţiale -n.r.) va fi desemnat după o analiză foarte serioasă şi riguroasă, şi nu pe orgolii. Şi este posibil candidat unic. Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi am convenit că orice variantă este deschisă, însă o s-o pitrocim foarte bine şi vom vedea care e varianta cu cea mai mare şansă de reuşită. Va fi o decizie raţională, nu bazată pe orgolii, pe dorinţe găunoase, ci pe dorinţa de câştig. Pentru noi e important ca Alianţa PSD-ALDE să câştige prezidenţialele. Ori va avea candidat propriu. Lăsăm această variantă deschisă în analiză, poate să fie de la PSD, poate să fie de la ALDE”, declara Liviu Dragnea, la România Tv.

Citește și:

Ruşii cer menţinerea în arest a frumoasei spioane din R.Moldova

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.