Dragnea vs. Grindeanu. Ce se întâmplă în familia tradițională?

-


Acum vreo șase luni asistam la o minunată interpretare politică a familiei tradiționale. Dragnea, bărbat în bătătură își alegea drept țiitoare la coșmelie o tânără virgină pe la urechile satului. Grindeanu. Și așa a-nceput o scurtă și neaoșă poveste.

  În tot acest timp

Coaliția pentru Familie bătea pe la porțile satului și se uita peste garduri, să nu care cumva să-și facă cineva vreo fericire în intimitate. Dar asta-i doar o subtilitate menită să evidențieze ridicolul patriotic.

Și să nu vă imaginați că portretizarea în acest fel a cuplului Dragnea-Grindeanu are ca scop ridiculizarea, ori pseudo-homosexualizarea situației. O să vedeți că amfitrionii sunt rupți din peisagistica de familie românească.

 Capul familiei, Liviu Dragnea, și-a pus muiere tânără și de încredere la casă. Și vreo câteva slujnice, să pregătească așezarea pentru când s-o întoarce el de pe obositorul drum al eliberării.

La început a părut o familie… aș putea spune fericită, dar tinerii de azi nu mai știu ce înseamnă fericirea cuplurilor străbune, când bucuria venea din gesturi mici: „n-a băut toți banii”, „nu a dat cu partea tăioasă a toporului”, ori „nu m-a înșelat cu toți”. O să-i spunem familie tradițională.

Puteai crede, cu ochii anului 2017, că-n familia asta era o iubire de tip Stockholm, unde femeia respectă la literă directivele bărbatului. Mereu ajutată de slujnice și cu o constantă frică asupra faptului că relația n-o să țină, ba chiar o să-și găsească mândrul o alta mai frumoasă.

 S-a emancipat țăranca!

ai putea spune în fața unei vlăjgane care mai ieri se spăla la lighean -în curtea casei – cu apa dată cu rația de bărbat, iar astăzi își leapădă baticul și spune că nu  pleacă din casă, ba chiar folosește cu repetiție cuvântul „asumare”.

Ce s-a întâmplat în familia asta cu sânge dacic? Oare n-a mai funcționat educarea prin bătaie? Femeia nu mai înțelege de bătaie și vorba bună? Oare un drum la mânăstire ar schimba situația? Să iasă, domnule, dracii modernismului din ea!

Problema a devenit rușinoasă. Tot satul vuiește că a lu` Dragnea s-a pierdut cu firea. Și-a luat lumea-n cap și-l ia pe bărbat la rost.

 Enervat, ca orice bărbat rănit în mândrie,

Dragnea s-a dus în Piața Centrală și-a început să-și spună durerea. Să adune lume și s-o gonească pe zăbăugă din casă. Să-i spună tot satul că-i anormală și așa ceva nu se cuvine la ei în comunitate.

Sătenii sunt confuzi. În primul rând, îi șochează conduita muierii. Nu-și imaginau că o mută poate avea o astfel de prezență de spirit. Ce palmă zdravănă primită de stereotipuri. Apoi, tot sătenii, sunt îngroziți de faptul că Dragnea le cere ajutorul în fața unei normalități și că el nu înțelege că satul, de fapt, e o uriașă metropolă, modernă.

Pentru ei Dragnea devine nebunul satului, cel care azi se simte în 1800, mâine Napoleon.

Bine, asta-i doar o interpretare.

E posibil ca satul să fie întradevăr plin cu țărani, vremurile să fie medievale și a lu` Grindeanu să plece rușinată pe ușa din dos, iar Dragnea să ajungă boier.

Oricum, pare totul o altă familie românească.

Citeşte şi: USR-ul a atins Nirvana

Olguța și fotbalul, baba și mitraliera

Coaliția pentru Evul Mediu și legile ei

Și totuși, dacă se prăbușea tavanul Parlamentului?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *