Dreptul de a fi lecție de viață

-


Pentru cine nu-i la curent cu subiectul „Valiza lui Dragnea”, în hârțogăraiele găsite de cei de la Rise Project s-au găsit destule nasoale despre Nicoleta Pene, director TelDrum, cunoscută acum și ca mâna dreaptă a lui Petre Pitiș. Și el o altă mână de-a lui Dragnea. Dragnea are atât de multe mâini încât ai impresia că se trage din Cernobâl, nu Teleorman.

 

Dar ce dorește stimabila Nicoleta Pene?

Conform art. 17 din „Regulament”, aceasta solicită „dreptul de a fi uitat” și ștergerea ei din toate arhivele internautice, orice legătură cu scandalul în cauză, ori viața. Personal nu știam de această portiță legislativă, dar cel puțin în contextul ăsta-mi sună a ceva similar momentului când prinzi o pirandă cu mâna în geanta ta, strigi că-i hoață și ea îți spune că ești „rasist”.

Mi se pare o jignire la adresa realității și istoriei să acorzi „dreptul de a fi uitat” oricui.

Adică România n-a oferit beneficiul ăsta tinerei violate de 7 vasluieni turbați, oricine având un Google distanță de identitatea ei și stigmatizarea. Victimele shaming-ului nici nu-și pun problema acestui drept, dar o domniță care a făcut parte dintr-un sistem despre care justiția (sper că) se va pronunța vrea să se întoarcă în anonimat.

Bine, prost nu-i cine cere…

Dacă o s-o „uităm forțat” pe Nicoleta Pene mă aștept să avem și alte figuri interesante scoase din istoricul românesc. Până la urmă Ion Iliescu de ce n-ar beneficia de dreptul de a fi uitat? Miron Cozma? Băsescu? Ponta? Dragnea? Ei de ce n-ar cere acest drept ca să nu-și murdărească aura când se caută singuri pe internet.

Evident că putem exporta această gândire. De ce nu l-am uita pe Hitler, Stalin și Mao? De ce n-am uitat asasinul de pe insula Utoya, ori membrii ISIS? Să beneficiezi cu toții de acest drept și să trăim într-o bulă fericită. Eventual construită de TelDrum.

Nicoleta Pene merită să fie la fel de cunoscută ca Nadia Comăneci și Simona Halep. Țara are nevoie și de exemple negative. Aveam destule, dar acum am găsit unul care insistă să dispară. Important e să-i învățăm pe cei mici să nu fie precum Nicoleta Pene.

Citeşte şi:#TeleormanLeaks. Nicoleta Pene, contabila TelDrum îşi cere „dreptul de a fi uitată”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.