Economistul Mircea Coşea, despre amnistia fiscală: „Îi va pune în dificultate pe toţi cei care şi-au plătit datoriile”

-


Economistul Mircea Coşea a declarat, pentru Jurnaliştii.ro, că OUG privind amnistia fiscală, pe care Guvernul intenţionează să o emită curând, îi va pune în dificultate pe toţi cei care şi-au achitat datoriile şi va rezolva doar pentru moment problemele cauzate de datornici în cadrul fluxurilor economice.

„Nu ştiu ce plănuiesc guvernanţii cu această amnistie fiscală, dar nu va rezolva toate problemele, întrucât aceasta vor reapărea. Cauzele rămân şi amnistia fiscală îi va pune în dificultate pe toţi cei care şi-au plătit la timp datoriile către stat sau privat”, a declarat Mircea Coşea.

Potrivit acestuia, amnistia fiscală este o metodă discutabilă oricând.

„Ministerul de Finanţe discută o asemenea măsură care nu este foarte actuală. Amnistia fiscală ar putea veni în sprijinul anumitor interese ale politicienilor întrucât pe moment s-ar putea debloca anumite fluxuri economice, cauzate de datornici”, a adăugat Mircea Coşea.

În schimb, consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov a susţinut marţi seara la postul Antena3, că măsura amnistiei fiscale este necesară deoarece statul nu ar mai putea recupera decât o mică parte din datoriile de aproape 100 de miliarde de lei.

„Astfel de lucruri se fac, nu se discută”, a subliniat Darius Vâlcov, care a precizat totodată că statul român se află în situaţia în care există datorii ale oamenilor de afaceri şi ale persoanelor fizice de 98 de miliarde de lei.

Din această sumă, statul ar putea recupera doar o mică parte întrucât 84 la sută din aceşti bani sunt nerecuperabili.

Citeşte şi:

Cristian Diaconescu, despre amnistie şi graţiere:”Impactul extern al acestei măsuri va fi devastator pentru România”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.