Educația din România ar putea ajunge pe mâinile unui inginer care a condus Cercetarea în Guvernul Năstase

-


Şerban Constantin Valeca a fost propus pentru preluarea portofoliului Educaţiei, în prezent acest minister având un interimar, pe ministrul Culturii, Daniel Breaz. Valeca a mai fost ministru, în Guvernul lui Adrian Năstase (al Cercetării, între anii 2000-2003). Tot ministru al Cercetării a fost pentru o scurtă perioadă, în 2017, în cabinetul Sorin Grindeanu, de unde a demisionat fără nicio explicație plauzibilă.

Valeca se perindă prin funcțiile publice de circa 20 de ani, dar fără rezultate extraordinare. În prezent se află la al treilea mandat de senator şi are la activ şi un mandat de deputat, de 8 luni, în 2000. De asemenea, este şi vicepreşedinte al Senatului. Din 2015, Valeca este preşedinte al PSD Argeş.

În vârstă de 63 de ani, Valeca este inginer de profesie. Este profesor doctor la Universitatea din Piteşti şi membru corespondent al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

A publicat 11 cărţi sau cursuri şi are şapte brevete de invenţie înregistrate la OSIM, potrivit hotnews.ro.

Șerban Valeca a fost diriginte de şantier şi apoi şef instalaţie stand testare elemente combustibile nucleare (1983); atestat ca inginer tehnolog (1988); şef colectiv testare masină încărcare descarcare combustibil nuclear (1989); şef Secţie 7 ICN (1990); atestat inginer tehnolog gradul 2 (1991).

A deţinut funcţia de director la Institutul de Cercetări Nucleare Piteşti (1992); a fost membru al Comisiei Guvernamentale de analiza a stadiului lucrărilor de la Unitatea nr. 1 Cernavoda (1995); director general adjunct – Regia Autonomă Pentru Activităţi Nucleare (1998); coordonator al „Acordului de cooperare în domeniul nuclear” între Departamentul Energiei al SUA şi Ministerul Industriei şi Comerțului (1999).

CITEȘTE ȘI:

Membru CNA, după farsa de la 112: „Ce-ar fi să ducem imbecila la şcoala de corecţie, să îi treacă puţin cheful de farse?”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.