Egipt: Atac armat lângă mănăstirea Sfânta Ecaterina

19 aprilie 2017 - 8:08 -


Mai mulți oameni înarmați au atacat marți forțele de securitate lângă mănăstirea Sfânta Ecaterina din Egipt, în sudul Sinaiului, ucigând cel puțin un polițist și rănind alți patru, a precizat ministerul egiptean al Sănătății, informează Reuters, citat de Agerpres. Atacul vine la doar o săptămână de la cele două atentate sinucigașe asupra unor biserici, soldate cu 45 de morți, și care au marcat una dintre cele mai sângeroase zile pentru minoritatea creștină din Egipt în ultimele decenii.

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra unui punct de control al poliției situat la mai multe sute de metri de intrarea în mănăstire, una aflată între cele mai importante situri creștine din lume.

Atacul are loc cu zece zile înainte de vizita în Egipt a Papei Francisc.

Mănăstirea Sfânta Ecaterina, fondată în secolul 6 la poalele Muntelui Sinai, este una din cele mai vechi mănăstiri creștine din lume și un sit aflat în patrimoniul mondial UNESCO.

Minoritatea creștină din Egipt, care numără circa 10 procente din populația de 92 milioane de locuitori, a fost din ce în ce mai vizată de militanții islamiști, cu trei atacuri mortale asupra unor biserici în decurs de patru luni.

În februarie, zeci de familii creștine și studenți au fugit din provincia Sinaiul de Nord după un val de crime.

Citește și:

Parlamentul revine în forță după perioada sărbătorilor. Ce subiecte controversate se vor dezbate


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *