Eleva Anna Andronache a renunțat să mai lupte cu sistemul din Educație

-


Anna Andronache, eleva de la Şcoala Coresi din Târgovişte, care a ajuns în atenția publicului datorită luptei împotriva sistemului educaţional din România a scris pe Facebook că a fost învinsă de sistem şi că, împreună cu părinţii ei, pleacă din România.

După ce a acuzat-o public pe profesoara de matematică de „comportament dominant” și i-a numit pe unii profesori „incompetenţi”,  Anna Andronache a anunţat, pe Facebook, că părinţii ei au decis, pentru binele ei, să plece din ţară.

Nu mă aşteptam să scriu asta atât de repede, dar acum pot să vă anunţ că mă mut în altă ţară. Asta se datorează părinţilor mei care îşi lasă viaţa confortabilă de aici şi o iau de la zero în altă ţară pentru mine. Las în urmă o Românie dominată de ipocrizie şi prostie care nu o să-mi lipsească”, este mesajul prin care Anna Andronache îşi anunţă plecarea din ţară.

Georgeta Gogeanu, directoarea şcolii în care învaţă Anna, declara în urmă cu un an că nu este împotriva punctelor de vedere ale elevei, dar critica modul ei de a pune problema.

Are o anumită educaţie şi este deşteaptă, cu iniţiativă. Lucrurile nu sunt în alb şi negru. Sunt şi lucruri care pot fi reglate, dar nu tot ce crede cineva, este şi adevărul absolut. Sunt pentru libertatea de exprimare a oricăui om. Personal cred că a dus lucrurile puţin cam departe. Noi putem să arătăm că lucrurile nu stau chiar aşa. Anna nu acceptă şi alte puncte de vedere şi nu acceptă uşor pe altcineva. De exemplu, are o neînţelegere constantă cu profesoara de matematică”, spunea directoarea.

Anna spunea, într-o postare pe Facebook, că profesoara de matematică are un “comportament dominant şi cât se poate de ipocrit”.

Profesoară mea de matematică are un comportament dominant şi cât se poate de ipocrit. Într-a V-a avea obiceiul să mute absolut toţi elevii în bănci cum avea chef la fiecare ora şi nu dădea pauzele doar pentru a arată cine e şeful. A avut grijă de asemenea să inducă frică de dumneaei şi de matematică în rândul elevilor. S-au plâns nişte părinţi, s-au revoltat câţiva copii dar profesoară zicea că nu poate ţine ora decât aşa şi „fiecare profesor e suveran la ora lui”. Eu am refuzat să mă mut fără o explicaţie logică – pe care profesoară nu a putut să mi-o dea. La rugămintea tatei, doamna director a vorbit cu profesoară despre pauză şi despre mutare dar degeaba. A depus o reclamaţie dar, din nou, fără rezultat.

Pe lângă faptul că eram singură care nu se mută din banca, am început să ies în pauză când se sună, lucru care a făcut-o pe profesoară să se plângă la directoare că o „sfidez” şi „dau exemplu negativ”. Doamna director i-a zis că pauză e reglementată prin lege şi e obligată să o dea şi nu există nicio regulă care să mă oblige să mă mut din banca. Având 30 de ani la catedră şi neputând admite că i se opune cineva, obişnuită să domine elevii, doamna profesoară a organizat un grup de părinţi (mulţi părinţi susţin comportamentul abuziv al profesorilor de genul asta) care au semnat o petiţie cerând să fiu mutată la altă şcoală pentru că „dau exemplu negativ colegilor””, spunea Anna despre profesoara de matematică.

Mai puteți citi și:

Legătura dintre mâncare și emoții. Interviu cu psihologul Ilinca Vasile


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.