Elevii din România au cele mai multe zile de vacanță comparativ cu restul elevilor din UE

-


Elevii din România vor avea 23 de zile de vacanță de Crăciun și 18 zile libere de Paște, adică vor avea 41 de zile de vacanță de sărbători. Potrivit raportului Eurydice despre organizarea timpului școlar, elevii români au cele mai lungi perioade de vacanță din Uniunea Europeană.

Durata vacanței de Crăciun în țările Uniunii Europene variază între 7 zile și 23, numărul maxim fiind înregistrat anul acesta în România. Cele mai puține zilele libere pentru sărbătorile de iarnă sunt în Slovenia.

Vacanța de Paște are cea mai mare durată tot în România, de 18 zile, față de 4 zile în Lituania și Finlanda. O astfel de vacanță nu există în trei țări, unde există în schimb o vacanță de primăvară.

Durata vacanței de Crăciun și a celei de Paște a fost mărită anul acesta, după ce ministerul Educației a decis eliminarea vacanței inter-semestriale de la finalul lunii ianuarie, începutul lunii februarie și micșorarea semestrului I cu circa trei săptămâni.

Astfel primul semestru are 15 săptămâni și se încheie pe 20 decembrie, iar al doilea are 25 de săptămâni (este cu două luni și jumătate mai mare), între 13 ianuarie și 12 iunie. Singura vacanță din al doilea semestru este cea de Paște, după 3 luni de la startul semestrului.

De asemenea, România este una dintre cele 4 țări din UE, alături de Cipru, Ungaria și Grecia, care nu are nicio vacanță intermediară în perioada dintre Crăciun și Paște, potrivit edupedu.ro.

Citește și:

În România, există dascăli care pot „ucide” dragostea elevilor față de școală de la clasa pregătitoare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.