Elevul care s-a luat la trântă cu sistemul de Educație și pe care l-a învins

-


Instanța i-a dat dreptate unui fost elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt, județul Olt, Andrei Ionuţ Cocîrlău, care a avut curajul să intenteze proces inspectoratului şi ministerului, prin care a contestat mutarea sa disciplinară.

În anul 2016, tânărul a cerut, alături de alţi colegi, Primăriei Drăgăneşti-Olt, decontarea abonamentului de transport în comun.

Demersul i-a atras reproşuri din partea dirigintelui şi a conducerii şcolii, iar în cele din urmă, elevul a fost mutat disciplinar de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” Slatina.

Nemulțumit de acest demers al Inspectoratului, adolescentul a intentat proces împotriva a 61 de persoane şi instituţii, printre care directorul şi directorul adjunct al liceului, dirigintele şi profesorul de matematică, inspectorul școlar general şi alţi inspectori și chiar împotriva Ministerului Educaţiei.

La începutul procesului, în 2016, tânărul era elev în clasa a XII-a, iar acum este sudent la Drept.

În primă fază, dosarul a fost respins la Tribunalul Olt, iar cauza a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care a cerut Tribunalului Olt rejudecarea dosarului.

Sentința a fost data în 7 iunie şi elevul a obţinut anularea deciziilor date de conducerea Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti Olt, dar şi daune materiale şi morale.

„Admite, în parte, acţiunea modificată, formulată de reclamantul Cocîrlău Andrei Ionuţ în contradictoriu cu pârâtul Liceul Teoretic Drăgăneşti Olt, în sensul că: dispune anularea deciziilor nr. 341/16.06.2015 şi nr. 519/04.02.2016, a hotărârii nr. 12/24.05.2016, emise de Liceul Teoretic Drăgăneşti Olt, precum şi a adreselor nr. 1976/29.05.2015, nr. 5573/17.12.2015 şi nr. 2084/24.05.2016, emise de acelaşi liceu. Obligă pârâtul Liceul Teoretic Drăgăneşti Olt la plata sumei de 2231 lei, cu titlu de daune materiale, şi la plata sumei de 20 000 de lei, cu titlu de daune morale, către reclamant”, se arată în motivarea judecătorilor.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare.

Citește și:

AMENDĂ pentru o grădiniță după ce educatoarea a ascuns o fetiță cu autism în timpul unei inspecții

Cum le-ar putea veni CFR de hac „spărgătorilor de semințe”. Un nou caz de indolență


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.