Erdogan continuă războiul său cu Macron. ”Cei care sunt deranjaţi de ascensiunea islamului ne atacă religia invocând crize provocate de ei înşişi”

-


Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a criticat marţi seara măsurile decise de omologul său francez Emmanuel Macron pentru combaterea militantismului islamist, susţinând că acestea urmăresc de fapt reglarea socotelilor cu musulmanii, scrie Agerpres.

„Cei care sunt deranjaţi de ascensiunea islamului ne atacă religia invocând crize provocate de ei înşişi”, a declarat Recep Tayyip Erdogan, într-un mesaj video adresat summitului Organizaţiei de cooperare islamică.

Potrivit acestuia, discursul „anti-Islam” şi anti-musulman reprezintă metoda cea mai profitabilă folosită de politicienii occidentali pentru a-şi ascunde eşecul”.

În schimb, președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron a prezentat o serie de măsuri vizând combaterea militanţilor islamişti şi construirea unei forme de islam compatibile cu ceea ce a numit el „valorile Republicii”.

„Sub pretextul combaterii extremismului, scopul este de a crea unui profil de cetăţean musulman pasiv, slab de înger, laş şi retras, care nu reacţionează la cruzime”, a adăugat președintele turc.

Acesta a făcut aceste remarci într-un context în care Franţa este sub emoţia creată de recenta decapitare a unui profesor de istorie de către un presupus islamist.

Samuel Paty, asasinat vineri în regiunea pariziană, a fost ucis aparent pentru că a adus în discuţie la şcoală controversatele caricaturi ale profetului Mahomed apărute iniţial în revista satirică Charlie Hebdo.

Citește și:

Polonia va cumpăra tehnologie nucleară americană în valoare de 18 miliarde de dolari


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.