Erdogan l-a taxat dur pe Macron:”Examinează-ţi mai întâi propria moarte cerebrală!”

-


Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a criticat virulent vineri pe omologul său francez Emmanuel Macron pentru remarca acestuia că NATO ar fi ”în moarte cerebrală”, afirmând că remarca acestuia reflectă o înţelegere ”bolnavă şi superficială” şi recomandându-i să verifice dacă nu cumva el însuşi este ”în moarte cerebrală”, scrie Reuters.

„Mă adresez din Turcia preşedintelui francez, Emmanuel Macron, şi o voi repeta la NATO. Examinează-ţi mai întâi propria moarte cerebrală! Nimeni nu vă acordă atenţie. Aveţi încă o latură de amator, începeţi prin a remedia aceasta. Când vine vorba de a vă împăuna, ştiţi bine să o faceţi. Dar când vine vorba de a aloca NATO banii pe care îi datoraţi, este altceva”, a declarat președintele Turciei.

Potrivit acestuia, Macron El este neexperimentat și nu ştie ce este lupta antiteroristă.

Această reacţie virulentă intervine după criticile formulate joi de către Macron cu privire la ofensiva lansată luna trecută de Turcia în nordul Siriei împotriva miliţiei kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), sprijinită de ţările occidentale.

Remarcile lui Erdogan acutizează tensiunile între Turcia şi NATO, organizaţie din care Ankara face parte, înaintea unui summit crucial al Alianţei la Londra săptămâna viitoare. De asemenea, Erdogan, Macron, cancelarul german Angela Merkel şi premierul britanic Boris Johnson urmează să se reunească între altele în marja acestui summit pentru a discuta despre Siria.

Luna trecută, Ankara a lansa o incursiune în nord-estul Siriei împotriva YPG, calificată de Turcia drept grupare teroristă. Dar ţările occidentale au criticat această operaţiune, iar Macron a declarat într-un interviu pentru săptămânalul The Economist la începutul lunii noiembrie că această ofensivă este un simptom că NATO se afla într-o stare de ”moarte cerebrală”.

Criticile vehemente din partea Franţei au provocat indignarea liderilor turci în ultimele săptămâni, care au acuzat Parisul că doreşte să implanteze un ‘stat terorist în nordul Siriei’.

Citește și:

UPDATE. FOTO. VIDEO. Podul Londrei, închis de poliţie. Cinci persoane, rănite


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.