Erdogan l-a taxat dur pe Macron și a apărat NATO

-


Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a calificat miercuri „inacceptabile” afirmaţiile despre NATO făcute de omologul său francez, Emmanuel Macron, care a apreciat că Alianţa Nord-Atlantică se află în „moarte cerebrală” şi a deplâns atitudinea Turciei în Siria, notează AFP.

Recep Tayyip Erdogan a fost „foarte decepţionat” de comentariile Franţei în legătură cu NATO, a declarat Donald Trump din Biroul Oval. „Cred că preşedintelui (turc) nu i-au plăcut afirmaţiile şi că multă lume a avut aceeaşi reacţie”, a continuat liderul de la Casa Albă, scrie Agerpres.

„Inacceptabil”, a adăugat simplu preşedintele Turciei, aflat alături şi ale cărui afirmaţii au fost traduse de un interpret.

„Nu există nicio coordonare a deciziei strategice a SUA cu partenerii din NATO şi asistăm la o agresiune desfăşurată de un alt partener din NATO, Turcia, într-o zonă unde sunt în joc interesele noastre, fără coordonare. Ceea ce se întâmplă este o problemă enormă pentru NATO”, a susţinut Emmanuel Macron, într-un interviu publicat joi de săptămânalul britanic The Economist, referitor la intervenţia militară turcă în Siria.

În aceste condiţii, el a pus sub semnul întrebării viitorul articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic, care prevede o solidaritate militară între membrii Alianţei dacă vreunul dintre ei este atacat.

„Ce va însemna articolul 5 mâine? Dacă regimul lui Bashar Al-Assad decide să răspundă Turciei, asta înseamnă că noi ne vom implica? Este o întrebare reală”, a cocnchis preşedintele francez.

Citește și:

Elon Musk a dezvăluit locaţia primei fabrici Tesla din Europa


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.