Este fotbalul mai sărac fără vulgaritate?

-


Arbitrii din România s-au adunat într-un glas pentru a cere o îndreptate a situației din fotbalul românesc: mai puțină „carne” în frigiderele fluierașilor și (eventual) mai mult fotbal. 

Dan Petrescu, cunoscut și tolerat ani de zile pentru slobozenia verbală de pe marginea terenului, a umplut oala sudălmilor, recipient scârbos la care a contribuit
cu vârf și îndesat. 

Bine, nu putem omite nici mironosismul arbitrilor care ani de zile au părut indiferenți la ce venea dinspre banca de rezerve și tribune, dar au găsit să facă front comun tocmai acum când dorințele necrofile ale antrenorului de la CFR Cluj s-au lovit de refuzul unui arbitru care și-a înmormântat de curând mama. Parcă s-a tras, ipocrit, linie aici. „Totul până la mame moarte!”.

E ironică și doleanța unora din fotbal, de a reforma în vreun fel un sport care-și trage seva dintre blocuri. Să ceri un limbaj decent pe stadion pare mai dificil ca solicitatea bisericii să nu mai spună „Amin” la finalul rugăciunilor.

Copularea verbală (cu persoane vii sau moarte) face parte din universul fotbalistic și doar când își vor da pase pe gazon niște unii care n-au trecut prin școală ca Dan Petrescu prin scandalul recent n-o să mai avem atâta birjărism în arenele sportive.

Dan Petrescu, mimoză cum îl știm, crede că șantajează întreaga țară spunând că dacă nu-l apreciem o să plece. La cât de praf e fotbalul românesc, nu știu cum de-și imaginează Dan Petrescu că e ultimul pilon al succesului. Suferă și el de puțină grandomanie becaliană, cel mai probabil.

Hagi, antrenorul care ar trebui să-și pună probleme dacă la ultimul meci cu FCSB „a fost sau n-a fost”, declară că fotbalul fără Dan Petrescu e mai urât. Probabil, cu toate că la marile echipe n-am văzut antrenori atât de colerici și vulgari. Și au performanțe. Și unde nu-i performanță măcar e prestanță.

Altfel spus, subiectul ăsta e demn de o filosofeală seacă pentru că fotbalul pare acaparat cu totul de bani, vulgaritate, ipocrizie și violență. Cine vrea să vadă întregeri sportive decente să se reorienteze.  

Citește și:

Laudatio hoție

Simona Halep a intrat în istoria WTA, după ce a depășit-o pe Venus Williams


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.