Este „MU*EPSD” tot ce s-a putut scoate?

-


Scandalul cu plăcuțele de înmatriculare a ajuns, în ciuda multor păreri, să pună o pată pe obrazul bulei anti-PSD. Oricât de amuzantă sau diferită este această formă de opoziție, dacă asta-i tot ce a putut viraliza tabăra USR/Cioloș/#Rezist e foarte trist.

Am citit ieri o părere despre de ce nu-i mare brânză că în fața hoției și mizeriei PSD se folosește un limbaj de mahala. Emoțional l-am aprobat pe autor. Da, nu-i cine știe ce un „mu*e” când lupți cu clepto-comuniști.

Dar nici mare lucru nu e.

„MU*EPSD” nu reușește să plaseze tabăra cealaltă într-o lumină mai bună. Pentru că-i „mu*e”. Nici măcar pedantul „felație”, ori ridicolul „oralitate”. E un birjăresc „mu*e”. „Mu*a” pe care ne așteptam s-o auzim de la Floricica Dansatoarea și ai ei, nu de la armata de intelectuali, creativi și corporatiști cu studii înalte.

Ce s-a întâmplat cu umorul și creativitatea protestelor anterioare? Unde sunt glumițele din condei? E posibil ca „MU*EPSD” să însemne „ne-am plictisit să facem glume, să fim ironici și sarcastici. O să vorbim pe limba tuturor”. Asta înseamnă că mulți și-au dat seama că nu poți face o revoluție cu bun-simț în România. Nu există Revoluție de Catifea pentru poporul ăsta.

Și totuși, „MU*EPSD” nu poziționează bula anti-PSD într-o lumină bună. Cel puțin nu pentru fanii PSD, care se folosesc de noua poziționare #Rezist ca să răspundă, pe bună dreptate, cu „de ce morții voștri ne înjurați?”.

Oricum, din acest moment lupta e egală. Echipele au coborât la același nivel și se luptă cu arme egale. Se jignesc la fel, chit că-s coborâți din UBER sau din autocarul de partid.

Strict legat de plăcuțele de înmatriculare? Am înțeles gluma. Am râs. Dar s-a forțat nota. Poate-i legal în Suedia, poate-i ok în UE, dar am dubii că pot merge la Paris cu numere de înmatriculare care-l jignesc pe Macron. Ori care jignesc.

Până la urmă „mu*e” e un cuvânt vulgar. N-ar trebui să-l afișăm cu mândrie, chit că vorbim de fotbal sau politică. E social greșit.

E contrar evoluției să ne mândrim că (verbal) oferim felație unei entități. Până la urmă ce înseamnă „MU*EPSD”? Înseamnă că dorim înjosirea Partidului Social Democrat până în punctul în care-l vedem în genunchi (un partid nu poate sta în genunchi, doar oamenii din el), cu organele sexuale masculine în orificiul bucal. Dar cine își dorește asta? Ce om sănătos la cap ar vrea ca orice om din PSD să-i țină între dinți organul reproducător? De ce ai vrea gura vreunui corupt pe mădular? Cu gura aia se pupă între ei. E scârbos.

Ca să nu omit faptul că unii sexologi recomandă prestația orală între parteneri, fiind un semn de dedicare. E posibil ca prin „MU*EPSD” să exprimăm emoția greșită.

Și să nu uităm să facem și jocul de empatie (da, să empatizăm până și cu ăl mai rău) și să ne imaginăm un număr de mașină cu „MU*EREZIST”. Cum e? E frumos?

Cum credeți că resimt votanții debusolați din tabăra PSD faptul că o armată de tineri cu intenții bune, inteligenți și carieriști au ajuns să poarte cu mândrie „MU*EPSD”?

Citește și:

Ce ar trebui să facă un contribuabil care a depus deja Declarația Unică

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.