Evaluarea Naţională 2020. Rezultatele finale ale sesiunii speciale vor fi afişate sâmbătă

-


Rezultatele finale la sesiunea specială a Evaluării Naţionale vor fi afişate sâmbătă, după ce primele rezultate au fost anunţate joi, iar cei care au fost nemulţumiţi de note au putut face contestaţii.

La etapa specială a examenului de Evaluare Naţională (sesiunea 2020) s-au înscris 216 absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Examenul a început luni, cu proba scrisă la Limba şi literatura română (192 de candidaţi înscrişi – 170 prezenţi). Marţi s-a desfăşurat proba la Matematică (206 candidaţi înscrişi – 181 prezenţi în sală), iar miercuri – proba de limba şi literatura maternă (9 candidaţi înscrişi – toţi au participat la examen).

Media generală obţinută în urma susţinerii Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de şcolarizare aprobată, pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Pe 10 iulie are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a organizat o etapă specială de Evaluare Naţională pentru elevii care nu au putut participa la prima etapă fie pentru că au avut temperatură, fie pentru că s-au aflat în izolare sau carantină.

Citeşte şi:

Iohannis: „Educaţia nu este doar un proces de livrare a informaţiilor, ci este reprezentată de întregul mediu şcolar”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.