Evaluarea Naţională 2020. Subiectele de la Limba şi Literatura Română primite de elevi

-


Evaluarea Națională 2020 a început luni dimineaţă, cu proba de limba și literatura română, care nu a cuprins subiecte  din materia inclusă pe semestrul al doilea. De asemenea, la prima sesiune a Evaluării Naționale 2020 s-au înscris 172.482 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a, o sesiune specială urmând a fi organizată pentru elevii care nu pot participa din motive medicale la probele care încep luni. Elevii au avut la dispoziţie două ore ca să rezolve subiectele primite.

Subiecte la română la Evaluare Națională 2020 primite de elevii de clasa a VIII-a

Primul dintre subiectele la română la Evaluare Națională 2020 a fost un text din „Zborul” de Sorin Titel. Elevii au avut între cerințe să noteze sinonime pentru anumite cuvinte, să menționeze rolul cratimei sau să explice formarea cuvintelor subliniate.

sursa foto: alba 24.ro

A doua cerință la subiectul I la română la Evaluare Națională 2020 a constat în redactarea unei compuneri de minim 150 de cuvinte în care să motiveze apartenența la genul epic a textului dat.

La al doilea dintre subiectele la română la Evaluare Națională 2020 elevii au primit alt text, despre viața lui Traian Vuia, pe baza căruia au avut de rezolvat alte 6 cerințe, precum și să redacteze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Evaluarea Națională 2020 va avea şi o sesiune specială pentru absolvenții clasei a VIII-a care nu pot în ziua examenului, au febră peste 37,3, sunt în izolare sau în carantină. Candidaților care au participat la una sau mai multe dintre probele de examen, dar care nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele susținute în etapa anterioară a Evaluării Naționale 2020, desfășurate în perioada 15-18 iunie 2020.

sursa foto: alba 24.ro
De asemenea, Ministerul Educației a anulat simularea la română și matematică pentru Evaluare Națională 2020, punând la dispoziția elevilor teste de antrenament cu subiecte la română și matematică.
Citeşte şi:
Ziua Z la PSD. Prelungirea stării de urgenţă, la mâna aleşilor social-democraţi


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.