UPDATE. Examenul de rezidenţiat se amână. Dăncilă îl acuză din nou pe Iohannis: „Ignoră nevoia pe care o are România de medici”

-


UPDATE 12.45: Premierul Viorica Dăncilă susţine că prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, preşedintele Klaus Iohannis „periclitează o generaţie întreagă de tineri medici, care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat”.

„A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către preşedintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat fără un ordin de ministru. Preşedintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici şi servicii medicale de calitate şi blochează cu bună ştiinţă accesul a mii de tineri absolvenţi la sistemul medical”, a scris Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Ştirea Iniţială:

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a amânat, vineri, susţinerea şi organizarea examenului de rezidenţiat pentru 8 decembrie. Data la care ar fi trebuit să se defăşoare concursul era 17 noiembrie.

Amânarea examenului de rezidenţiat cu o lună este justificată de Sorina Pintea prin faptul că nu există un ministru al Educației, care, alături de ministrul Sănătății, trebuie să semneze ordinul privind modul de organizare a concursului.

„Ne aflăm într-o situație fără precedent, să nu se poată organiza examenul de rezidențiat. 5.684 de absolvenți riscă să nu poată continua pregătirea”, a subliniat Sorina Pintea.

Aceasta a mai spus  că Ministerul Sănătății a întocmit toate actele necesare, dar, din cauza faptului că nu există în acest moment un ministru al Educației, examenul nu se poate desfășura la timp.

Potrivit acesteia,  pentru organizarea examenului este necesară emiterea a 7 ordine de ministru, dintre care 3 comune – Ministerul Sănătății și Ministerul Educației.

Primul ordin comun vizează chiar metodologia examenului.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.