Exclusiv. Ultima bătălie a lui Băsescu cu justiţia aservită de oligarhul Plahotniuc

-


Pentru coloana a cincea a putinismului din R.Moldova, retragerea cetăţeniei fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost o strategie atent calculată în contextul bătăliei electorale, care urma să se desfăşoare în această toamnă. Perspectiva coagulării curentului unionist şi pro-european în jurul lui Traian Băsescu a speriat binomul format de Igor Dodon- Vladimir Plahotniuc, care a apelat la jocuri de culise murdare şi la justiţia statului moldav, pentru a-l scoate din joc pe fostul preşedinte al României, prin menţinerea decretului de anulare a cetăţeniei R.Moldova semnat de Igor Dodon.

 

Retras din prim-planul politicii dâmboviţene, Traian Băsescu nu a abandonat proiectul său unionist şi nici Partidul Unităţii Naţionale (PUN) din R.Moldova, după alegerile parţiale pentru primăriile de la Chişinău şi Bălţi. Rezultatele înregistrate de formaţiunile de centru dreapta şi unioniste au arătat un lucru cert şi deranjant, pentru unii politicieni cu orgolii mărunte, vopsiţi în culori europene şi chiar unioniste, că fără unitate şi vectorul Băsescu nu se pot face „minuni” în alegerile parlamentare din iarna anului viitor.

Această perspectivă este deranjantă pentru binomul Dodon-Plahotniuc, care se teme de o posibilă „negociere cu Traian Băsescu” şi face tot posibilul să-l izoleze pe scena politică de la Chişinău. În acest context, ultima bătălie a lui Traian Băsescu cu justiţia controlată de Vladimir Plahotniuc, pentru redobândirea cetăţeniei anulate pe nedrept de putinistul de serviciu (Igor Dodon) se va derula pe 24 octombrie la Colegiul Civil, Comercial şi Contencios al Curţii Supreme de Justiţie din R.Moldova. Dacă va avea câştig de cauză cu justiţia controlată de regimul oligarhic din R.Moldova, Traian Băsescu ar putea fi acel vector politic în jurul căruia forţele de dreapta şi unioniste să se unifice într-o platformă politico-electorală, care să lupte în alegerile din februarie 2019, de la egal la egal cu binomul PDM-PSRM.

Contactată de Jurnaliştii.ro, prim vice-preşedintele PUN, Ana Guţu a declarat că retragerea cetăţeniei moldoveneşti a fostului preşedinte Traian Băsescu de către şeful statului moldovean, Igor Dodon a fost cauzată de pericolul „enormei sale popularităţi din Republica Moldova”, iar justiţia moldavă va executa ordinul  binomului Dodon-Plahotniuc de a-l scoate definitiv pe acesta din politica de la Chişinău.

„Procesul judiciar Traian Băsescu versus Igor Dodon, cauzat de faptul că Dodon, imediat ce s-a instalat în fotoliul de președinte al R.Moldova, i-a retras cetățenia R.Moldova  lui Traian Băsescu prin decret, este un proces cu vădită tentă politică. Din păcate, retragerea cetățeniei R.Moldova lui Traian Băsescu a cauzat bucurie nu doar în tabăra socialiștilor lui Dodon, ci și a comuniștilor lui Voronin. Începând din vara anului 2017, când Traian Băsescu a fost ales în calitate de președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), au început în a arunca săgeți veninoase la adresa președintelui Băsescu absolut toate partidele vizibile din R.Moldova – cele parlamentare și extraparlamentare, de stânga și de dreapta. Campania de denigrare a preşedintelui Băsescu a fost cauzată de ”pericolul” enormei sale popularități în Republica Moldova”, a declarat Ana Guţu.

Potrivit acesteia, liderii politici de la Chişinău se tem de o confruntare de la egal cu egal în alegerile parlamentare cu Traian Băsescu.

„Absolut toți liderii politici au înțeles că nu vor face față unei eventuale confruntări în alegerile parlamentare cu Traian Băsescu – lider al unui partid unionist. Iată de ce retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu de către Igor Dodon le-a picat bine stataliștilor de dreapta și de stânga.  În opinia mea, dosarul nu va avea izbândă în instanța supremă, deoarece sunt sigură, că există un joc ascuns al lui Plahotniuc cu Dodon, pentru a-l înlătura defintiv pe Traian Băsescu din viața politică de pe Bâc”, a adăugat Ana Guţu.

Aceasta a mai spus că binomul Plahotniuc – Dodon nu va permite justiţiei moldovene să îi redea cetăţenia preşedintelui Traian Băsescu întrucât experienţa acestuia din politica de la Bucureşti îi sperie pe politicienii moldoveni.

„Traian Băsescu le dă frisoane ambilor: cu un discurs unionist clar, convingător, argumentat de la înălțimea celor două mandate prezidențiale ale unei țări membre UE și NATO – fostul comandant de navă ar fi capabil să îi spulbere pe toți liderașii politici din R.Moldova împreună cu partidele lor. Căci, să recunoaștem, nu există la ora actuală în politica din R.Moldova niciun lider politic de talia lui Traian Băsescu. După anularea alegerilor locale pentru primăria Chișinău din vara acestui an, constatăm lipsa justiției corecte în Republica Moldova. Judecătorii Curții de Apel, care au statuat menținerea validității decretului lui Igor Dodon, fac parte din armata magistraților de buzunar corupți. Luând în considerație cele expuse mai sus, îmi exprim marea mea îndoială că lui Traian Băsescu îi va fi întoarsă cetățenia Republicii Moldova. Iar judecătorii, care vor tranșa decizia finală în defavoarea președintelui Traian Băsescu, vor intra în istoria modernă a spațiului românesc dintre Prut și Nistru, alături de Dodon și Plahotniuc, ca cei mai mari detractori ai cauzei naționale supreme – Unirea Republicii Moldova cu România”, a conchis Ana Guţu.

Pe 22 ianuarie 2018, Judecătoria din Chişinău a respins cererea fostului preşedinte al României Traian Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei Republicii Moldova semnat de Igor Dodon.

Fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti, în baza decretului preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns preşedintele Republicii Moldova, acesta a semnat decretul privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu.

Citeşte şi:

GRU. Azi, mâine…

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.