Există riscul să fie reintroduse vizele pentru Canada

-


Un raport referitor la efectele ridicării vizelor pentru cetăţenii români, întocmit la numai trei luni de autorităţile canadiene, a relevat că acest lucru ”a cauzat o creştere notabilă a activităţii crimei organizate din România care vizează Canada”.

Autorităţile canadiene au constatat că se confruntă cu o explozie a cererilor de azil din partea cetăţenilor români. Dacă pe tot parcursului anului 2017 doar solicitările depuse de 9 cetăţeni români au fost aprobate, de la începutul anului 2018 au fost înregistrate peste 1.000 astfel de cereri.

„Un alt efect vizibil al ridicării vizelor este numărul tot mai ridicat al pătrunderii sau a tentativelor de intrare în Canada a unor membri sau asociaţi ai crimei organizate din România”, se mai arată în raport, prezentat de Global News.

Guvernul canadian a anunţat pe 5 iunie 2018 că românii care doresc să intre în ţară dar n-au paşapoarte electronice vor fi obligaţi să solicite viză.

Premierul Justin Trudeau promite soluții împreună cu autoritățe române.

„Continuăm să colaborăm cu guvernul român pentru a ne asigura că sistemul nostru funcționează. În prezent, discutăm cu aceștia despre modalități de a asigura că criminalitatea organizată  nu utilizează și abuzează de sistemul de imigrație al Canadei”, a declarat Trudeau ca răspuns la o întrebare adresată de criticul conservator de imigrare, Michelle Rempel.

Opoziția din Parlamentul de la Ottawa este îngrijorată deoarece guvernul liberal nu a pus la punct suficiente măsuri pentru a contracara crima organizată atunci când a decis ridicarea vizelor pentru români.

De la 1 decembrie 2017, românii nu mai au nevoie de vize pentru Canada.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.