Explicația surprinzătoare a psihologilor. Ce înseamnă când visăm că ne-am trezit deja

-


Alarma telefonului mobil începe să sune. Te ridici ușor nedumerit din pat și-ți începi rutina zilnică. Poate că ajungi chiar la serviciu sau te oprești la prima înghițitură de cafea. La un moment dat, însă, alarma ta reală pornește și te ridici cu adevărat din pat, dar ți-e mai somn decât mai devreme. Clipă în care îți dai seama că doar visai că te-ai trezit.

Acest tip de vis, în care treci prin toate etapele obiceiurilor tale matinale în timp ce încă visezi, este cunoscut sub numele de „trezire falsă”. Potrivit lui Matt Lundquist, psihoterapeut și terapeut de cuplu, nu există niciun motiv de îngrijorare dacă ni se întâmplă așa ceva.

Totuși, chiar dacă visele nu ni se par supărătoare, poate fi util să le explorăm, deoarece ele au adesea o mai mare legătură cu viața voastră reală decât am crede. Visăm despre lucruri cu care nu vrem să ne confruntăm în timpul zilei, spune un specialist în interpretarea viselor. Dacă blocăm ceva în mod conștient, acel ceva poate să apară în visele noastre, susține el.

Potrivit psihoterapeutului, somnul ne oferă ocazia de a procesa sentimentele pe care le neglijăm sau le ignorăm atunci când suntem treji.

Experții spun că ar putea exista două interpretări-cheie care te pot ajuta să-ți înțelegi visele legate de trezire.

În primul rând, dacă te confrunți cu acest vis doar ocazional, el apare, probabil, din cauza unei modificări în programul tău sau a unui sentiment sporit de urgență croit în jurul unui termen-limită de la serviciu. Acest tip de trezire falsă se întâmplă, de obicei, cu o noapte înainte de o călătorie, de un eveniment major de viață, sau de orice eveniment care îți cere să fii matinal, alert.

Pe de altă parte, dacă trezirile false sunt recurente, caz destul de rar întâlnit, ele tind să reflecte altceva – se pot referi la o situație cu care cineva refuză să se confrunte în viața reală.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.