Explicaţiile inutile ale şoferului drogat care a omorât cinci oameni în staţie

-


Şoferul care a spulberat la Brăila cinci oameni în staţia de autobuz, drogat cu trei substanţe interzise, are o explicaţie surprinzătoare pentru fapta sa. Bărbatul susţine că pedalele s-au blocat, din cauza covoraşului de la maşină. Aflat la Terapie Intensivă, şoferul spune că îi pare rău de ce s-a întâmplat.

Un cocktail de trei substanţe interzise avea în sânge şoferul, când medicii l-au testat, imediat după accident. Diazepam, Canabis şi amfetamină au arătat analizele. Tânărul de 27 de ani neagă că ar fi luat vreo substanţă interzisă.

S-a tras mai mult covoraşul de la maşină sub pedale şi n-am mai putut, asta e, s-a întâmplat. Am intrat într-o depăşire, n-am mai controlat maşina şi asta a fost… cel mai rău îmi pare pentru persoanele decedate, condoleanţe familiilor, chiar n-aş fi vrut să se ajungă la aşa ceva”, spune șoferul care a ucis cinci oameni nevinovați.

Drogurile n-au fost singura descoperire a medicilor. Aceştia şi-au dat seama că tânărul figura în evidenţa lor cu o criză de epilepsie. Iar legea spune că cei care suferă de această afecţiune îşi pierd dreptul de a conduce pentru o perioadă, de la ultima criză, potrivit Digi24.

„Solicitantul care a avut o primă criză de epilepsie neprovocată poate fi declarat apt pentru condus după o perioadă de 6 luni în care nu au mai avut loc crize şi dacă s-a efectuat o evaluare medicală corespunzătoare. Autorităţile naţionale pot permite conducătorilor auto cu prognostic bun recunoscut să conducă înaintea încheierii acestei perioade.”

Citește și: Actorul Mircea Diaconu huzurește pe mii de euro la Parlamentul European


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon