Facebook o să înghită tot

-


Facebook s-a transformat, cu voia noastră, într-o râmă precum în vechiul joc: Snake. Doar că precum în joc și Facebook tinde să devină dificil, greoi și enervant cu cât umple mai mult din ecran/viață, înghițind tot ce apare.

 

În ultimii ani puține platforme și aplicații au reușit să supraviețuiască separat de universul Facebook, majoritatea fiind cumpărate sau distruse printr-o concurență discutabilă. Citeam că recent se pregătește îngroparea unei alte platforme de succes acum prin simplul fapt că-și face și Zuckerberg o jucărie asemănătoare în ogradă.

Până la urmă nu-i nimic rău să ai tot ce-ți trebuie într-un singur loc. D-aia oamenii preferă cartierele de blocuri unde au la câțiva pași magazine, farmacii, parcuri și alte cele trebuincioase. Doar că în timp asta poate provoca o schimbare interesantă în mentalul colectiv, o auto-segregare.

O să ajungem să facem totul pe Facebook, unde o să stăm și mai izolați în bulele noastre, grupuri în care o să ne batem pe spate și o să ne felicităm de deștepți ce suntem. Ăsta e un lucru periculos, în ciuda faptului că pare al naibii de relaxant.

Nu-mi dau seama cum s-ar putea schimba situația, multe voci speculând că până și televiziunile se vor muta încet-încet pe Facebook, unde vor transmite meciuri și emisiuni (unele fac asta deja). Dependența de o singură platformă e precum dependența de un drog.

Oricum, Facebook e un drog.

E de așteptat ca Facebook să se adapteze la orice nevoie. Vrei să citești? O să-și facă o librărie digitală. Vrei mai mult dating? O să înglobeze și asta. Cauți escapism sexual la un click distanță? Zuckerberg va face o șosea de centură pe lângă profilul tău, unde să te duci și să te servești cu ce-ți poftește mâna.

Cel mai dificil o să fie dacă ne întoarcem la plăceri exterioare: boardgame, sport afară și interacțiune față-n față. Dar să nu subestimăm creativitatea celor care astăzi ne fac să ne simțim atât de bine cu un singur click pe butonul de Like. Se vor adapta, vor inventa, vor impune tendințe.

Noi să fim fericiți.

Citește și:

UPDATE. Iohannis: ”Nu există nicio falie între mine și Guvern. Este altceva decât a fost în vremea guvernelor psd-iste”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.