Faţa sau corpul? S-a dovedit științific ce îi atrage mai mult pe bărbați la o femeie

-


O echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii, coordonată de Carin Perilloux de la Universitatea Southwestern şi Jaime Cloud de la Universitatea Western Oregon, au realizat un studiu prin intermediul căruia au descoperit că bărbaţii sunt atraşi mai degrabă de o faţă frumoasă decât de un corp sexy, scrie Gândul.ro.

 

 

250 de subiecţi au trebuit să aleagă dintr-un număr egal de trăsături faciale (ochii, nasul, părul, zâmbetul) şi corporale (înălţimea, musculatura, mărimea sânilor, mărimea pieptului, taliei şi a coapselor) cu ajutorul cărora să realizeze partenerul de sex opus perfect pentru ei. Ulterior, acestora li s-a cerut să noteze trăsăturile menţionate mai sus cu punctaje de la 1 la 10, în funcţie de preferinţele personale. Însă nu puteau oferi nota maximimă – 10 – tuturor trăsăturilor deoarece exista un anumit punctaj maxim bine delimitat şi impus de cercetători. Astfel, aceştia au trebuit să prioritizeze trăsăturile pe care le preferau mai mult.

Singurul scenariu în care bărbaţii au preferat un corp sexy pentru partenera lor a fost cel în care acestora li s-a dat un număr redus de puncte de alocat încă de la început şi au dat dovadă de mai puţină competitivitate. În rest, fie că era vorba de o relaţie de scurtă durată sau o simplă aventură, bărbaţii au preferat o faţă frumoasă în locul unui corp sexy.

Citeşte şi:

De câţi copaci avem nevoie pentru oxigenul zilnic necesar unui singur om

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.