FCSB nu e club de fotbal, ci mânăstire cu profit

-


Dezbaterea „FCSB e/nu e Steaua” nu mai are relevanță. FCSB poate să fie, în sufletul și imaginația suporterilor, Barcelona, tiki-taka, Atlantida sau 11 Marius Lăcătuș.

Realitatea e că Gigi și echipa lui îți provoacă o transhumanță (ce metaforă fină…) emoțională spre alte sporturi. Cum nu poți avea o relație cu un partener care te domină și manipulează nu poți să-ți oferi sufletul și banii unui fariseu care tratează sportul ca pe o fabrică de bani și indulgențe.

Faptul că echipa lui Gigi n-a ajuns în faliment, precum alte cluburi cu tradiție, nu-i conferă titlul de lider înzestrat, ci îl confirmă ca un abil pește în balta numită fotbal românesc. Gigi nu s-a dezvoltat, ci s-a descurcat. Prin metode specifice. Oricum, a cumpărat un business care merge. Și dacă ar cumpăra Apple sau Facebook ar face performanță. Ar pune piedici, dar unele lucruri merg din inerție.

Dacă-ți place fotbalul (în sensul romantic, nu bătaie, dat foc, felații către mame absente) nu văd cum ai putea să-ți mai acorzi timpul și sufletul unei echipe conduse de un patriarh ratat care nu ține cont de absolut nimic când vine vorba de sport.

Îmi e mai mult decât evident faptul că Gigi exploatează foarte dibaci dragostea oamenilor pentru culorile clubului. Așa mai umple câteva arene pe an. Plus meciurile importante din competițiile mari (unde ajunge doar ca să sugă bani) la care oamenii se înghesuie să-i vadă pe ăia mari și să spere la o minune.

Am stabilit deja că Gigi umilește fenomenul.

Să nu-i uităm și pe fotbaliștii umiliți de patron. Ok, o să-mi spui că primesc bani frumoși (cu toate că ăsta nu e un motiv să fie umiliți), dar dacă n-am reduce totul la bani am vedea că între un șef abuzator de corporație și Gigi nu există nici măcar o diferență. Același drac. Rușine publică, castrare constantă. Să-i scuipi în cafeaua făcută în fiecare dimineață, nu alta.

Delirul mistico-religios în care se află Gigi acum e pe pantă ascendentă. Transformă clubul încet-încet într-o mânăstire de taici cu jambiere. Nu știu ce-l oprește să nu schimbe numele clubului în „Prea Cuvioșii”, „Arhanghelii” sau „Sf. SB”.

Gigi a reușit o performanță greu de egalat. E singurul care a reușit să-i facă pe fani să-și dorească răul propriei echipe doar ca să plece el. Gigi n-ar sta la greu.

Vorba aia, mai bine un faliment sincer, decât un succes mânjit.

Am zis astea pentru că mi s-a făcut dor de fotbalul românesc. Oricum, am vaga impresie că mai toți sunt o rază din Gigi…

Citește și: Ce va ieși din ultimul acord bilateral semnat de Rusia și Germania?

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.