Fenomen extrem de rar pe coasta californiană. Ce au văzut oamenii care se plimbau pe plajă?

-


Un fenomen extrem de rar a făcut ca oceanul Pacific să devină albastru-fosforescent, pe coasta din California. Oamenii care se plimbau pe plajă au avut parte de un spectacol natural de o frumuseţe incredibilă: valurile erau pur şi simplu lumininoase.

Spectacolul unic este numit valul roșu, dar, cel puțin noaptea, capătă o lumină albastră unică în lume. Numeroși oameni au văzut și fotografiat spectacolul de lumină de pe coasta orașului San Diego.

Fenomenul este cauzat de concentrații ridicate de organisme acvatice mici care se mișcă prin mare numite dinoflagelate, potrivit Institutului de Oceanografie al Universității din California din San Diego – Scripps. În timpul zilei, aceste organisme dau apei oceanului o nuanţă roşiatică sau maronie. Însă noaptea, conform Institutului Scripps, organismele creează o bioluminescență în valuri.

Din păcate, acest fenoment pare că a fost, în mare parte, distrus pe coasta oceanică a Californiei, spune Scripps, și nu există nicio modalitate de a anticipa când sau unde va reveni.

Dinoflagelatele reprezintă un un grup mare de eucariote flagelate, cele mai multe dintre ele facând parte din planctonul marin. Apariţia acestora pe malurile oceanelor depine de mai mulţi factori, printre care se numără temperatura suprafeței mării sau nivelul de salinitate. Mai exact, acestea reprezintă un tip de alge care strălucesc, lumina emanată fiind un mecanism natural de apărare împotriva prădătorilor care încearcă să le mănânce florile.

„Alga face o lumină când un pește încearcă să o mănânce”, a spus Dimitri Deheyn, cercetător științific la Institutul de Oceanografie. „Această lumină atrage un pește mai mare, care poate ataca orice prădător care încearcă să mănânce algele”, a mai explicat acesta.

Citește și: 

Speranță pentru persoanele cu cancer pancreatic

Ţara europeană care vrea să interzică parţial închirierile prin Airbnb! Motivul e halucinant

Top 7 cele mai ieftine destinații turistice din lume din punct de vedere al vieții de noapte

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.